Antena Meniu Search
x

De la colegi de drum, la vecini de cruce

S-au intalnit dincolo de moarte, desi au murit separat. 48 este cifra fatidica pentru familia Popa

Vezi și

48 de ani avea Cristina. Ea a murit in accidentul din Muntenegru. El avea tot 48 de ani. Era pilot. N-a murit in accident aviatic, ci de o boala necrutatoare. Cei doi soti s-au stins la trei ani diferenta. O cifra care le-a marcat destinul. In familia lor, o data la trei ani, cineva s-a stins. Cristina a fost inmormantata langa sotul ei.

Au batut clopotele pentru Cristina Popa. Prelung. Sfasiind inima mamei sale si pe cea a singurului sau fiu, de 22 de ani. L-a lasat singur si s-a dus langa sotul ei, inmormantat in acelasi cimitir.

Destinul i-a adus impreuna. Ea, inspector la garda financiara. El, pilot militar. Si tot destinul i-a despartit in urma cu trei ani. Lucian Popa a plecat mult prea devreme, rapus de o boala cumplita. La doar 48 de ani. "El s-a imbolnavit subit de cancer generalizat. Fostul comandant al spitalul de la Fundeni i-a spus in doua saptamani te duci. Si asa a fost", a povestit Ionut Olteanu Balcesti, prieten.

Era 2008. Comandorul Lucian Popa a condus o aeronava militara, pe furtuna, pentru a aduce in siguranta, de la Targu-Mures la Bucuresti, zece oameni arsi intr-o explozie. Iar un ranit a fost resuscitat chiar in timpul zborului. Si a fost salvat.

Si ca intr-un blestem, noua ani mai tarziu, sotia pilotului avea sa fie adusa intr-un sicriu, tot pe baza aeriana 90. Purtata pe brate chiar de colegii sotul. Era prima sa excursie, departe de casa, dupa trei ani de cand si-a inmormantat jumatatea.

Pentru Lucian Popa, fiul lor, durerea e deja prea cumplita. Din trei in trei ani si-a ingropat pe cineva drag. Mai intai, bunica. Apoi tatal, iar acum.mama.

"Tatal meu a avut o educatie militara din care am invatat ca cel mai important in viata este respectul si onoarea. Si mama mea, o educatie civila din care am invatat ambitia ei de-a reusi", a povestit Lucian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » De la colegi de drum, la vecini de cruce