Antena Meniu Search
x

De luna viitoare, proprietarii de câini sunt obligaţi să-şi microcipeze patrupedul: Cât costă o astfel de procedură!

Altfel, riscă să plătească amenzi de până la 5 000 de lei. Mai mult, cine are acasă un maidanez trebuie să-l şi sterilizeze. Iar costurile ajung până la patru sute de lei.

Vezi și

Mai mult, cine are acasă un maidanez trebuie să-l şi sterilizeze. Iar costurile ajung până la patru sute de lei.

Sunt câinii maidanezi care au grijă de curtea lui Vlad de ani buni. Pe unul l-a găsit la gara din Periş, iar pe celălalt l-a luat de pe stradă de când era pui.

Din 15 martie, Vlad este obligat să-şi pună cipuri la animale. La fel ca toţi stăpânii de patrupede. Pentru că nu are nişte câini de rasă, ci doar nişte maidanezi, trebuie să-i şi sterilizeze.

Microcipul spune tot despre animal. Nume, vaccinuri, vârstă şi proprietar. Astfel, toţi câinii cu stăpân vor fi înregistraţi într-un Registru Electronic. Iar costurile nu sunt deloc mici.

Microciparea, carnetul de sănătate şi paşaportul costă 120 de lei. La care se adaugă alte 250 de lei costurile pentru sterilizare, în cazul câinilor rasă comună. În total, stăpânul ar trebui să plătească până la 370 de lei.

Cine nu-şi înregistrează animalul până la sfârşitul anului va fi amendat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » De luna viitoare, proprietarii de câini sunt obligaţi să-şi microcipeze patrupedul: Cât costă o astfel de procedură!