Antena Meniu Search
x

Au pornit deja colindătorii. În toată ţara cete tradiţionale oferă spectacole unice

Sărbătorile înseamnă, în primul rând, respectarea tradiţiilor din moşi-strămoşi! La sat, obiceiurile se păstrează aproape neatinse.

Vezi și

Sărbătorile înseamnă, în primul rând, respectarea tradiţiilor din moşi-strămoşi! La sat, obiceiurile se păstrează aproape neatinse. Însă la oraş, an de an, colindătorii trebuie să le reamintească oamenilor cum se marchează în mod tradiţional apropierea Crăciunului. 

Îmbrăcaţi în costume care mai de care mai indite şi pe ritmuri de muzică populară. Aşa s-au gândit vasluienii să marcheze venirea sărbătorilor de iarnă. Mascaţi, urşi, căluşari şi muzicanţi au acaparat străzile. Au cântat, au dansat şi au adus cu ei numai bucurie. Dar au alungat şi spiritele rele. 

Iar de la o aşa paradă nu putea lipsi jocul caprei. Şi tocmai ca să nu dispară tradiţia, colindătorii au pornit deja prin ţară. 

La Galaţi, parada dedicată obiceiurilor de sărbători a fost cu totul specială. Datini demult uitate au fost reînviate de cei câteva sute de oameni veniţi din toate colţurile ţării special pentru duce mai departe obiceiurile. 

Atmosferă de sărbătoare a fost şi la Botoşani. Formaţiile de datini şi obiceiuri au făcut ca oraşul să devină neîncăpător. Jocul căluşarilor a atras însă toate privirile spectactatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Au pornit deja colindătorii. În toată ţara cete tradiţionale oferă spectacole unice