Antena Meniu Search
x

De Sfânta Maria, bisericile sunt mult mai goale din cauza pandemiei

Creştinii Ortodocşi şi catolici prăznuiesc Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. Aproape 2,2 milioane de români îşi serbează onomastica.

de Daciana Cordoş

la 08.09.2020, 17:09

Vezi și
  • Au fost de zece ori mai puţini credincioşi faţă de anii trecuţi.
  • Doar 75 dintre ei au putut asista la slujba în interiorul bisericii.

Dacă înainte de pandemie mănăstirile şi bisericile erau pline de credincioşi care asistau la slujbe, restricţiile îi fac pe mulţi să rămână acasă. Este şi cazul Basilicii papale Radna din judeţul Arad. Aici au venit astăzi de zece ori mai puţini enoriaşi decât în anii trecuţi.

An de an, de Sfânta Maria Mică, 25.000 de pelerini veneau la basilca de rit catolic din Radna, judeţul Arad, cea mai mare din vestul ţării.

Mulţi ajungeau pe jos de la sute de kilometri distanţă, iar pe ultima parte a drumului o parcurgeau în genunchi. Acum însă basilica a fost mai mult goală. Pandemia a impus noi reguli, iar credincioşii tematori au preferat să stea acasă.

Andreas Reinholz preot paroh Basilica papala Radna: Fiecare trebuie să avem grijă şi asta se vede. Oamenii în multe cazuri au devenit nesiguri şi nu ştii ce să facă cum să facă să se ferească pe de o parte, pe de altă pare, vor să participe la aceste evenimente frumoase din viaţa bisericii. 

Au fost de zece ori mai puţini credincioşi faţă de anii trecuţi şi doar 75 dintre ei au putut asista la slujba în interiorul bisericii. Majoritatea pelerinilor au ascultat predicile afară, în faţa mănăstirii.

Puţinii credincioşi veniţi la slujbă au respectat tradiţia şi au urcat dealul din spatele mănăstirii, ca să adune muguri de stejar, despre care se spune ca ar fi lacrimile Maicii Domnului. 

Basilica Papală Maria Radna este cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Arad. Atestată documentar de peste 700 de ani, mănăstirea a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilică Papală Minor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » De Sfânta Maria, bisericile sunt mult mai goale din cauza pandemiei