Antena Meniu Search
x

Dea, câinele terapeut al Jandarmeriei! A învăţat să lucreze cu cei mici, chiar dacă ei au deficienţe grave, nu pot vorbi sau nu aud

Intrăm acum într-o lume specială! Unde medicul pentru copiii cu nevoi deosebite este Dea, câinele-terapeut al Jandarmeriei.

Vezi și

Intrăm acum într-o lume specială! Unde medicul pentru copiii cu nevoi deosebite este Dea, câinele-terapeut al Jandarmeriei. A învăţat să lucreze cu cei mici, chiar dacă ei au deficienţe grave, nu pot vorbi sau nu aud. Patrupedul le cunoaşte toate sensibilităţile şi transformă "consultaţia" într-o joacă.

Este o zi splendidă pentru Mihăiţă. Dea, căţeluşa rottweiler a Jandarmeriei, îl ajută să cunoască mai bine lumea în care trăieşte. La 4 ani şi jumătate, băieţelul suferă de autism şi ADHD. 

El a avut norocul ca tatăl său să fie instructor de câini. 

Pentru copiii surdo-muţi, rottweiler-ul a fost învăţat să recunoască semnele. Dea primeşte comenzile în limba germană, pentru că aceste cuvinte au mai multe consoane, iar câinele este mai receptiv.

Daniel Alexandru Maria, instructor canin: "Devin mai comunicativi copiii. Au inceput sa accepte atingere. copii care aveau fobie. Părinţii copiilor speciali se tem că, de anul viitor, vor fi în impas financiar. Impozitul pe venit va scădea de la 16 la 10 la sută şi nu se ştie dacă mai pot fi redirecţionate către ONG-uri cele două procente, ca şi până acum."

O oră de terapie cu animale, fie că vorbim despre câini sau cai, costă în jur de 150 de lei. În România sunt înregistraţi 72 de mii de copii cu dizabilităţi, dar cifra reală ar putea fi de trei mai mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Dea, câinele terapeut al Jandarmeriei! A învăţat să lucreze cu cei mici, chiar dacă ei au deficienţe grave, nu pot vorbi sau nu aud