Antena Meniu Search
x

Video Decizia privind declanșarea stării de alertă în Sectorul 1, amânată pentru marți. Bucureștean: "Nu mi se pare normal"

Problema munţilor de gunoaie din Sectorul 1 e departe de a fi rezolvată. Prefectul Capitalei a amânat pentru mâine decizia de a declara sau nu stare de alertă. Iar firma de salubritate a început să strângă deşeurile, dar nici nu a terminat bine că ameninţă deja să sisteze strângerea deşeurilor dacă nu primesc datoria. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 07.06.2021, 21:08

Vezi și

În mai puţin de două zile, firma de salubritate din sectorul 1 a strâns gunoaie cât într-o săptămână- 1.700 de tone. Chiar şi aşa, pubelele sunt tot pline. 

Operatorul de salubritate a început să strângă gunoiul de sămbătă, însă o va face doar până în această seară, la ora 19. Între timp, pubelele din oraş au început să dea pe afară. 

Sorin Velicu, directorul companiei de salubritate: În urma negocierilor intense cu operatorii de sortare şi tratare, dânşii au mai deschis pentru 48 de ore porţile la staţiile de sortare în speranţa că astăzi primăria va reuşi să mai plătească din restanţele respective. 

În caz contrar, colectarea se opreşte din nou. 

Femeie: S-a mai strâns dar vedeţi că sacii sunt tot acolo. Coşurile astea sunt mai mereu pline, sunt mulţi locatari, toată lumea scoate, noi tot acolo. 

Bărbat: Nu mi se pare normal să suportăm noi toate aceste fricţiuni care sunt intre firma de salubritate si doamna Clotilde. 

Reporter: Cum a mirosit în sector în ultimele zile?                                                                                    Tânără: Foarte încărcat. 

Prefectul Capitalei aşteaptă acum un răspuns de la instituţiile de mediu care vor stabili dacă deşeurile din sector afectează sănătatea oamenilor. 

Alin Stoica, prefectul Capitalei: Așteptăm pentru mâine garda de mediu să ne spună ce au identificat. Ne așteptăm ca în continuare prestatorul să-și continue activitatea. Orice fel de întârziere sau sistare poate să ducă la o decizie rapidă. Ambele părţi sunt datoare să asigure funcţionarea acestui sistem. Daca el se întrerupe din nou înseamnă că sunt în colaps. 

Adică se declară stare de alertă în Sectorul 1. Însă ar putea fi doar o soluţie de moment. Primarul ar putea să încheie un contract cu o altă firmă de salubritate de la alt sector pentru a strânge gunoiul. Însă pentru o perioadă de cel mult 30 de zile. Între timp, Garda de Mediu a extins controalele. 

Viorel Tufeanu, cms. şef Garda de Mediu: Avem o acţiune amplă de verificare a tuturor primăriilor de sector şi a tuturor operatorilor de salubritate care derulează asemenea activităţi. 

Până la o decizie, Clotilde Armand ameninţă că va depune o plângere penală împotriva companiei de salubritate. Primarul spune că va cere judecătorilor să ridice licenţa firmei care ridică gunoiul. 

Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracțiunea de șantaj împotriva acționarilor companiei de salubritate și solicită autorităților abilitate să fie ridicată licența acestui operator. În paralel, voi solicita Consiliului Local Sector 1 și în Justiție rezilierea contractului cu această companie şantajistă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Decizia privind declanșarea stării de alertă în Sectorul 1, amânată pentru marți. Bucureștean: "Nu mi se pare normal"