Antena Meniu Search
x

Masca de protecție, obligatorie în piețe și pe anumite străzi din județul Brașov

Masca de protecție devine obligatorie în piețele și străzile pietonale din județul Brașov, începând cu data de 1 august, a decis astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov.

de Redactia Observator

la 29.07.2020, 16:34

Masca de protecție, obligatorie în piețe și pe anumite străzi din județul Brașov
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a deci obligativitatea purtării măștii de protecție în piețe și târguri, începând cu data de 1 august - Profimedia Images
  • Străzile unde va fi necesară purtarea măștii vor fi semnalizate
  • 2.933 de îmbolnăviri în Brașov, dintre care 49 doar în ultima zi

Decizia de a impune purtarea măștii de protecție în piețe și târguri, dar și pe arterele pietonale și în alte zone aglomerate, va intra în vigoare sâmbătă, pe 1 august, începând cu ora 06:00. Hotărârea are scopul de la limita răspândirea infecțiilor cu SARS-Cov-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Potrivit hotărârii, masca de protecție este obligatorie "pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc de pe teritoriul județului Brașov, începând cu data de 1 august, ora 6.00".

Masca, obligatorie pe străzi ce vor fi semnalizate corespunzător

Totodată, masca de protecție trebuie purtată la toate evenimentele, de orice natură, "unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, desfășurate atât în interior, cât și în exterior", dar și pe arterele pietonale intens frecventate, precum și în alte zone aglomerate.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a informat că arterele pietonale unde va fi necesară purtarea măștii vor fi stabilite de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și ulterior semnalizate corespunzător.

Excepție de la această regulă vor face copiii cu vârsta de sub 5 ani.

Citește și 

Lista pe judeţe a cazurilor de coronavirus în România, 29 iulie 2020

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Masca de protecție, obligatorie în piețe și pe anumite străzi din județul Brașov