Antena Meniu Search
x

DECIZIE SURPRIZĂ! O universitate din România acordă BURSE de aproape 2000 de euro tinerelor studente care devin mame

O universitate din România oferă burse de aproape 2000 de euro tinerelor care devin mame.

O universitate din România oferă burse de câte 9.000 de lei tinerelor studente care devin mame. Bursa pentru maternitate (5.000 de lei pentru naştere şi 4.000 de lei pentru îmbrăcămintea celui mic) a fost instituită la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în primăvara acestui an.

Potrivit monitorulsv.ro, şapte proaspete mămici, studente în cadrul Universităţii din Suceava, au primit din partea instituţiei câte 2.000 de euro. 

Gabriela Prelipcean, prorectorul responsabil de problemele studenţeşti, a declarat că acest sprijin financiar se acordă o singură dată studentelor care devin mămici, indiferent de venit. De asemenea, de aceste prime pot beneficia şi studenţii USV ale căror soţii sunt în maternitate şi care au un venit mai mic de 1.050 de lei/ lună.

Un sprijin bănesc consistent care le scapă pe tinerele mămici de constrângerile financiare din perioada de după naştere. 

Gabriela Prelipcean a mai spus că de aceste burse pot beneficia studentele care sunt fie la un program de licenţă, fie la masterat sau doctorat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » DECIZIE SURPRIZĂ! O universitate din România acordă BURSE de aproape 2000 de euro tinerelor studente care devin mame