Antena Meniu Search
x

Delicii săsești savurate la Saschiz, la finalul unei curse pe biciclete cu peste 1000 de participanți

Plăcintele pufoase, dulceţurile parfumate şi iaurturile făcute în casă dau un plus de savoare satelor săseşti, pe lângă frumuseţea caselor cu ţiglă roşie şi a peisajelor. În aceste zile, oaspeţi din toată ţara au ajuns pe biciclete în Saschiz.

de Redactia Observator

la 18.08.2019, 00:07

Vezi și

Plăcintele pufoase, dulceţurile parfumate şi iaurturile făcute în casă dau un plus de savoare satelor săseşti, pe lângă frumuseţea caselor cu ţiglă roşie şi a peisajelor. În aceste zile, oaspeţi din toată ţara au ajuns pe biciclete în Saschiz, comuna din Mureş care l-a fermecat pe prinţul Charles.

Peste 1.000 de oameni s-au înscris în cursa pe biciclete. Nu şi-au propus să câştige ci să se bucure de peisajele fabuloase.

Traseul leagă mai multe localităţi din zona Saschizului. Bicicliştii au mers pe uliţe, au ajuns pe poteci înguste, au urcat dealuri, au traversat păduri şi au trecut prin curțile bisericilor fortificate. La finalul cursei, localnicii i-au aşteptat oaspeţi cu doi tauri rumeniţi timp de 7 ore la proţap. Dar şi cu tot felul de conserve şi dulceţuri, pregătite acasă. Zona este renumită şi pentru produsele locale, pe care gospodinele le prepară după reţete săseşti.

Mulţi dintre cei veniţi de la oraş au încercat untura pe pâine, sucul de roşii cu ardei iute şi dulceaţa de lapte cu migdale şi cafea.

Produsele tradiţionale l-au cucerit şi pe prinţul Charles. Localnicii spun că, de fiecare dată, a plecat din această zonă cu borcane de dulceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Delicii săsești savurate la Saschiz, la finalul unei curse pe biciclete cu peste 1000 de participanți