Antena Meniu Search
x

Delta Dunării, destinaţie preferată în minivacanțele de Paşte şi 1 Mai

Linişte, deconectare totală de la viaţa urbană, plimbări cu vela lipovenească şi reţete pescăreşti fără pereche. Aşa arată o vacanţă în Delta Dunării, destinaţia preferată a românilor de Paşte şi 1 Mai.

de Redactia Observator

la 17.03.2019, 23:52

Vezi și

Linişte, deconectare totală de la viaţa urbană, plimbări cu vela lipovenească şi reţete pescăreşti fără pereche. Aşa arată o vacanţă în Delta Dunării, destinaţia preferată a românilor de Paşte şi 1 Mai. Va fi un concediu 2 în 1, pentru că cele două sărbători pică în acest an la numai trei zile distanţă. Renumiţi pentru ospitalitatea lor, localnicii din satele Deltei se pregătesc să găzduiască turişti din toată ţara.

O plimbare cu vela lipovenească e o experienţă de neuitat. cu o condiţie. Vântul să sufle din direcţia potrivită. E singura barcă cu pânze care va fi pusă exclusiv la dispoziţia turiştilor care vin de Paşte şi de 1 Mai să descopere Delta.

În barcă pot urca opt persoane, iar cea mai lungă plimbare durează până la asfinţit. Un grup plăteşte între 500 şi 800 de lei pentru o astfel de experienţă.

Ziua poate începe însă şi cu vâsla în mână, într-un caiac, pe canalele ferite de vânt ale Deltei. Cel mai lung traseu are 30 de kilometri şi costă 100 de lei.

Primăvara, pe canalele înguste, turiştii pot fotografia păsările. În Deltă trăiesc cele mai mari colonii de pelicani, lebede şi egrete.

După o zi petrecută pe ape, e timpul să ne oprim la Jurilovca, o aşezare cu case alb-albastre, acoperite cu stuf. Pensiunile nu au televizor sau acces la Internet, pentru o deconectare totală de la viaţa urbană. O cameră costă 150 de lei pe noapte.

Comuna este renumită pentru preparatele din peşte proaspăt.

Un sejur lipovenesc în Delta Dunării porneşte de la 900 de lei. Preţul include transportul cu autocarul, transferul cu barca şi patru nopţi de cazare cu pensiune completă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Delta Dunării, destinaţie preferată în minivacanțele de Paşte şi 1 Mai