Antena Meniu Search
x

Ochelarii de soare și gadgeturile pot fi un real pericol! E risc de cancer la ochi, avertizează specialiștii

Oricât de utile şi necesare ne-ar fi gadgeturile, mare grijă la timpul pe care îl petreceţi cu ochii în monitorul lor. Ne atenţionează specialiştii, care spun că tot mai mulţi oameni suportă din ce în ce mai greu radiaţiile solare tocmai din această cauză. Cel mai recent făcut de oftalmologii de peste Ocean confirmă acest lucru şi arată că, în timp, se poate ajunge chiar şi la ce e mai rău: cancer la ochi. De aceea este împortant să ştim cum ne alegem ochelarii de soare, care ne protejează. Reporterii Observator au făcut un experiment pentru a afla ce cumpărăm mai exact de pe tarabe.

Vezi și

Oricât de utile şi necesare ne-ar fi gadgeturile, mare grijă la timpul pe care îl petreceţi cu ochii în monitorul lor. Ne atenţionează specialiştii, care spun că tot mai mulţi oameni suportă din ce în ce mai greu radiaţiile solare tocmai din această cauză. Cel mai recent studiu făcut de oftalmologii de peste Ocean arată că, în timp, se poate ajunge chiar şi la ce e mai rău: cancer la ochi.

Cine vrea să fie sigur că alege ochelari de soare de bună calitate, merge într-un magazin specializat. Şi, spun medicii, alege lentile polarizate. Care reduc şi de 10 ori lumina care ajunge la ochi.

Medicii recomandă ochelarii de soare pe timp de vară, dar şi la munte, iarna. Mai ales că, în epoca modernă, ochii noştri sunt extrem de solicitaţi de gadgeturile pe care le folosim. Dar şi de calculator.

Un studiu recent făcut de oftalmologii de peste Ocean arată că tot mai mulţi oameni suportă din ce în ce mai greu radiaţiile solare, mai ales după ce îşi petrec foarte mult timp în faţa calculatorului.

Medicii avertizează totuşi că ochelarii de soare creează dependenta. Aşa că nu trebuie purtaţi în exces. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ochelarii de soare și gadgeturile pot fi un real pericol! E risc de cancer la ochi, avertizează specialiștii