Antena Meniu Search
x

Descinderile de la "Bolintineanu" au pornit pe baza unui pont primit de SRI

Spectacolul tragic al coruptiei de la bacalaureatul 2013 a avut aprobarea Serviciului Roman de Informatii. A spus-o chiar purtatorul de cuvant al institutiei care a anuntat ca vanatoarea spagarilor din scoli a pornit de la cateva "ponturi".

Vezi și

Scopul era nobil: starpirea coruptiei. Rezultatele lasa, insa, de dorit. Profesori, elevi si parinti sunt dusi cu arcanul la audieri in timp ce niciun oficial nu-si asuma esecul examenului de maturitate.

Dupa 10 zile de cand a izbcnit scandalul fraudei la BAC, am aflat de la cine a plecat nebunia. La baza descinderilor de la Bolintineanu a stat un pont primit de SRI. Practic, o serie de interceptari au confirmat ca in mai multe licee din tara se intampla aceeasi poveste: notele de la BAC vin pe spaga.

Haosul s-a declansat in prima zi a probelor scrise de la bacalaureat. La scurt timp dupa ce s-au dat subiectele, Liceul "Bolintineanu" a fost perchezitionat de ofiterii SRI si anti-coruptie.

Anchetatorii au gasit bani ascunsi, foi cu subiectele rezolvate si lista elevilor la care acestea urmau sa ajunga. Directoarea liceului si aproape 40 de profesori au fost dusi la audieri, iar comisia de examinare a fost schimbata.

Desi se aflase numele elevilor care ar fi platit pentru diploma de bac, procurorul a amanat ancheta pana la ultimul examen. Pe 5 iulie, politistii au mers la "Bolintineanu", cu doua autocare. 112 elevi urmau sa fie dusi la audieri, cu mandat de aducere. Daca zecile de parinti care asteptau in fata liceului nu s-ar fi revoltat!

Politistii s-au multumit sa-i cheme pe elevi la audieri. Pana acum peste 80 de persoane au dat declaratii. Actiunea "autobuzul" a starnit controverse iar premierul a catalogat-o drept ABUZ.

Ministrul de interne i-a dat azi raportul premierului. Opt pagini in care sunt cuprinse si declaratiile politistilor prinsi in imbranceala de la Bolintineanu.

Dupa atata scandal, multi se asteptau sa vada capete cazind. Dar de la Palatul Victoria, situatia se vede altfel. Premierul s-a multumit sa-i certe pe ministrul de Interne si pe cel al Educatiei pentru ca nu stiu sa comunice.

Pana acum, numai directoarea liceului "Bolintineanu" a fost arestata preventiv pentru trafic de influenta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Descinderile de la "Bolintineanu" au pornit pe baza unui pont primit de SRI