Antena Meniu Search
x

Descoperiri ŞOCANTE! Pufuleţi de plastic şi limonadă cu gust de familie

Intensificarea controalelor ANPC din ultimele luni a scos la iveală un nivel alarmant al ilegalităţilor comercianţilor! Este şi cazul comercializării pufuleţilor din... plastic

Intensificarea controalelor ANPC din ultimele luni a scos la iveală un nivel alarmant al ilegalităţilor comercianţilor! Este şi cazul comercializării pufuleţilor din... plastic

Descinderea făcută, zilele trecute, de către ANPC şi poliţiştii de la Investigarea Fraudelor la Dragonul Roşu a fost urmată de zeci de amenzi în valoare de peste 200.000 de lei.

Şocul cel mai mare al comisarilor ANPC a fost când au găsit la vânzare pufuleţi şi ciocolată din plastic, care imitau extrem de bine produsele reale. "Am găsit pufuleţi din plastic, băgaţi în pungi, pe post de jucării, copilul poate confunda pufuleţii normali cu pufuleţii ăia. Toate fructele din plastic sunt jucării interzise, inclusiv un adult poate lua un măr din plastic şi să muşte din el, că imită foarte bine originalul, şi îi sparge dinţii, gura", a declarat directorul ANPC, conform ziarulring.ro. Vânzarea plasticelor care imită fructe, legume sau alimente, cum sunt sandviciurile şi hamburgerii, este interzisă, conform legislaţiei.

"Am găsit şi imitaţii de ciocolată, nişte plăcuţe care imitau foarte bine ciocolată şi bomboanele de ciocolată, fabricate în Israel, care figurau deja pe sistemul de alertare rapidă europeană. Pe acest sistem suntem anunţaţi că în România va intra un lot de produse neconforme. Am mai găsit şi o limonadă cu gust de «familie», aşa era etichetată, dar ei sunt obligaţi să spună cu gust de fructe, portocale, lămâie. Produsul a fost oprit de la comercializare până la remedierea deficienţelor legate de etichetare. Problema este că metodele de a atrage consumatorii sunt destul de ciudate. Produsele periculoase au fost distruse, iar cele confiscate vor fi scoase la vânzare prin Ministerul Finanţelor", a mai precizat acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Descoperiri ŞOCANTE! Pufuleţi de plastic şi limonadă cu gust de familie