Antena Meniu Search
x

Despăgubiri de 500 de mii de euro pentru "Cazul Anca"

500 de mii de euro pentru o condamnare nedreaptă şi pentru o viaţă distrusă. Familia celebrului taximetrist Gheorghe Samoilescu acuzat că în '77 comitea o crimă macabră luptă de 9 ani sa facă dreptate în dosarul cunoscut sub numele "Cazul Anca".

Vezi și

 O înscenare care a şocat o ţară întragă. În vara anului 1977, locuitorii capitalei erau îngroziţi de o crimă oribilă. O tânără de 19 ani era ucisă cu bestialitate.

Bucureştenii erau îngroziţi de ceva ce părea să fie cazul Rîmaru doi.

Au făcut legătura între tânăra ucisă şi un tânăr taximetrist. Gheorghe Samoilescu. Anca Broscotean îl întâlnise pe taximetrist cu puţin timp înainte să fie omorâtă. Venise să dea examen de admitere la ASE şi se întâlnise cu Samoilescu într-un tramvai.

Iar Anca i-a cerut numărul de telefon în speranţa că îşi va recupera bijuteria.

Anchetatorii aveau în sfârşit câteva piste. Nu a mai trecut mult timp până taximetristul devenea principalul suspect. Ceea ce a urmat, i-a marcat întreaga viaţă.

Era de fapt, o înscenare care trebuia să ascundă incompetenţa autorităţilor. Taximetristul a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Se resemnase deja că plătea pentru o crimă despre care nu ştia nimic.

Iar cele două crime erau trase la indigo. O altă tânără de 28 de ani, de data aceasta, fusese ucisă de Cozmici Romca. Taximetristul a scăpat de gratii şi s-a întors la familie.

Ce mai rămăsese din ea. În 2003 a încetat din viaţă, iar în urma sa au rămas copiii şi soţia care de opt ani luptă în instanţe pentru a-şi căuta dreptatea. Au câştigat despăgubiri în valoare de 500 de mii de euro, însă decizia nu este definitivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Despăgubiri de 500 de mii de euro pentru "Cazul Anca"