Antena Meniu Search
x

Deţinutul evadat de la Penitenciarul Jilava a fost prins

Un deţinut a băgat în stare de alertă poliţia din Bucureşti şi judeţul Ilfov, după ce aseară a fugit de la punctul de lucru. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, execută o pedeapsă de 2 de ani în regim semi-deschis, în închisoarea Jilava.

Vezi și

A fost prins abia de dimineaţă în Voluntari.

Cel mai posibil se pregătea să plece cu trenul. Nu ştim exact spre ce localitate. Se presupune că spre localitatea de domiciliu.

L-au prins practic lângă gară. Era 7.30. Cu patru ore înainte, un taximetrist îl zărise pe bărbat pe Şoseaua Girgiului şi i-a anunţat pe agenţii din Ilfov. Deţinutul se numeşte Florentin Olteanu, are 32 de ani şi este din comuna Măldeni, judeţul Teleorman.

El ajunsese în Penitenciarul Jilava în luna februarie şi executa 2 ani pentru furt calificat.

Bărbatul, care se afla la regim semideschis, a evadat în jurul orei 21.20, de la punctul de lucru la care era repartizat. Staţia de sortare a deşeurilor din comuna ilfoveană Glina. În scurt timp, s-a dat alarma. Poliţiştii au instituit imediat filtre în Bucureşti şi Ilfov şi l-au dat în urmărire.

Culmea e că bărbatul a evadat, în condiţiile în care în luna mai 2014, adică peste patru luni, el ar fi putut fi eliberat condiţionat. A avut un comportament foarte bun până acum în penitenciar şi fusese recompendat de două ori pentru asta de către conducerea închisorii. Acum însă situaţia lui se complică.

Pentru evadare pedeapsa este între şase luni şi doi ani care se adaugă la pedeapsa pe care o execută în momentul de faţă.

Va fi şi sancţionat pentru ce-a făcut şi i se va schimba şi regimul de executare a pedepsei într-unul mult mai sever. Conducerea penitenciarului a dispus efectuarea unei anchete administrative care să stabilească cum a fugit bărbatul şi dacă e cineva vinovat pentru asta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Deţinutul evadat de la Penitenciarul Jilava a fost prins