Antena Meniu Search
x

Detoxifierea după masa de Crăciun. După mese încărcate cu bucate, nutriţioniştii vin cu sfaturi

A venit momentul să vorbim despre dieta de după Crăciun. Chiar dacă încă sărbătorim, nu e prea devreme să ne facem măcar planul pentru detoxifiere.

Vezi și

A venit momentul să vorbim despre dieta de după Crăciun. Chiar dacă încă sărbătorim, nu e prea devreme să ne facem măcar planul pentru detoxifiere. După mese cu sarmale, şorici şi friptură de porc, nutriţioniştii vin cu sfaturi potrivite pentru un regim simplu. Cu lămâie, sucuri sau supe creme.

Este ora 10. Magazinele abia s-au deschis. Iar primii clienţi roiesc în jurul standurilor cu fructe şi legume proaspete. 

După ce-au mâncat tot ce au poftit, salata este prima recomandată. Nutriţioniştii spun că poate conţine chiar şi pui sau peşte.

Sfatul specialiştilor este să renunţăm la iaurturi, brânză sau lapte. După şorici, tobă sau cârnaţi sunt recomandate sucurile naturale sau supele.

Carmen Tenescu, nutriţionist: "Dacă putem, este recomandat să consumăm chiar o zi întreagă smoothie şi supe. În cazul în care ne este greu, putem să înlocuim micul dejun sau cina cu un smoothie delicios. Este mai bine să ne axăm pe supele cremă, din cartofi dulci, morcovi, mazăre sau dovlecei."

Chiar şi un pahar cu apă, în care stoarcem o lămâie, ne poate ajuta organismul după mesele atât de bogate în grăsimi. Vom asigura necesarul de vitamina C, care ajută la detoxifiere. 

Celor care au exgerat cu alcoolul, medicii le recomandă nucile pentru că ajută ficatul. 

Iar murăturile şi zeama de varză taie greaţa.

Medicii spun că trebuie să combinăm alimentaţia sănătoasă cu o oră de sport pe zi. 

Chiar şi o plimbare ne poate face să ne simţim mai bine. Astăzi, faleza din Constanţa a fost plină. Iar un tânăr curajos a făcut şi o baie în mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Detoxifierea după masa de Crăciun. După mese încărcate cu bucate, nutriţioniştii vin cu sfaturi