Antena Meniu Search
x

Dezbatere politică aprinsă la cârciuma din Căciulați: "Votezi și treci la una mică"

Toate drumurile duc la urne, dar multe se opresc în barul din sat. Micile localuri unde alegătorii pun ţara la cale au fost astăzi pline. Acolo, pariurile se fac în jurul unui pahar, iar discuţiile politice sunt aprinse, chiar dacă votanţii nu-şi pun mari speranţe în aleşii ţării.

De Redactia Observator la 24.11.2019, 23:59
Vezi și

Toate drumurile duc la urne, dar multe se opresc în barul din sat. Micile localuri unde alegătorii pun ţara la cale au fost astăzi pline. Acolo, pariurile se fac în jurul unui pahar, iar discuţiile politice sunt aprinse, chiar dacă votanţii nu-şi pun mari speranţe în aleşii ţării. Speră mai degrabă în noroc: în drum spre secţiile de votare, mulţi au trecut şi pe la agenţiile Loto, atraşi de marele premiu de 3 milioane şi jumătate de euro.

Căciulaţi, judeţul Ilfov. Un sat în care trăiesc puţin peste 1.500 de suflete. Aproape 100 de oameni votaseră deja până la ora 10 dimineaţa. Drumul alegătorului de aici pare bine definit. Nimeni nu are timp de pierdut.

Te duci, te vezi cu părintele, votezi când este de votat şi după treci pe la una mică.

Şi tot la "una mică" se fac şi primele pariuri în legătură cu cine va fi preşedintele României în următorii cinci ani. Cotele oficiale ale candidaţilor sunt analizate mai ceva ca la o finală sportivă. Pentru că în politică e ca în fotbal, spun votanţii din Căciulaţi.

Dacă joacă Real Madrid cu Steaua București, Real are cota de 1.05, Steaua Bucureşti are 27.

Un alt sport - cel al minţii - îl ajută şi pe nea Marin să-şi facă toate calculele, departe de agitaţia de la urne. E convins că şi pe tabla de şah e tot ca în politică.

Nea Mărin: Trebuie să ai grijă la fiecare mişcare. Să facem un pic de loc.

Reporter: Cum este, aţi fost la vot dimineaţă?

Nea Mărin: Nu îmi mai aduc aminte acum. Dacă mă întrebai mai de dimineaţă...

Mai în glumă, mai în serios, cârciuma din sat are rolul ei, spun oamenii. E locul de întâlnire al celor rămaşi singuri după ce rudele le-au plecat rând pe rând din ţară.

Şi-au făcut datoria cu gândul că îşi vor vedea într-o zi familiile întregi. Dacă politica îi va dezamăgi, au un plan de rezervă. Loteria.

Dupa ce au mers să îşi aleagă preşedintele, mulţi dintre români au trecut să aleagă şi şase numere norocoase. Şi asta pentru că instituţia a avut astăzi un report, în ziua alegerilor prezidențiale, de peste 3,5 milioane de euro.

Deloc de neglijat este şi varianta Noroc. Aici reportul este de 1,6 milioane de lei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Dezbatere politică aprinsă la cârciuma din Căciulați: "Votezi și treci la una mică"