Antena Meniu Search
x

Dezinfectant și măști pentru copiii sărmani, datorită unei asociaţii non-profit din Brașov

Cu fiecare zi ce vine după începerea anului şcolar, ies la iveală diverse probleme. Deşi copiii trebuie să vină la şcoală cu măşti şi să se dezinfecteze des, nu peste tot şcolile au resurse pentru asta. Şi în unele cazuri, nici părinţii. 

de Redactia Observator

la 17.09.2020, 17:21

Vezi și
  • Comuna Crisbav este una dintre cele mai sărace din județul Brașov.
  • O mare parte din comunitate este de etnie rromă.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Pentru acești copii, o asociație non-profit din Brașov a început să împartă dezinfectanți de care copiii au nevoie în școli.

Comuna Crisbav este una dintre cele mai sărace din județul Brașov. Aici, o mare parte din comunitate este de etnie rromă, iar mulți oameni trăiesc de pe o zi pe alta. Bani de dezinfectant nici nu se pune problema.

La școala și la grădinița din Crisbav învață aproape 400 de elevi, iar cei mai mulți provin din familii foarte sărace. Pentru ei au fost aduși dezinfectanții. Iar voluntarii au ţinut scurte cursuri de igienă.

În total, vor fi distribuite pentru început o mie de flacoane cu dezinfectant, care vor fi împărţite elevilor din toate comunitățile sărace din comunele din Brașov, dar și în Făgăraş.

Voluntarii merg zilnic la școlile din zonele defavorizate, şi încercă să identifice, cu ajutorul serviciilor sociale, școlile care au copii ce trăiesc în sărăcie.

Adina Camelia Gal – membră asociație: Este nevoie de mare ajutor din partea noastră, din partea comunităţii. Noi, ceea ce facem aici se numeşte doar că am răspuns unui apel, un apel, îl considerăm noi disperat.

Simona Mesaroșiu – directorul școlii din Crisbav: Da, este un ajutor foarte mare, pentru că într-adevăr această comună, şi respectiv această comunitate, chiar are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. Şi de-a lungul celor 6 ani de când eu sunt aicitaie. Au venit foarte multe persoane care chiar au ajutat.

În următorele trei luni, comunitățile sărace vor primi pachete de alimente și produse de igienă dar vor putea beneficia de sprijinul unor psihologi și asistenți sociali. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Dezinfectant și măști pentru copiii sărmani, datorită unei asociaţii non-profit din Brașov