Antena Meniu Search
x

Dezvăluiri şoc în dosarul afacerii Bica - Stelian

Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, cea cu care fosta şefă a DIICOT apare în pozele de la Paris, ar fi fost intermediarul afacerii

Vezi și

Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, cea cu care fosta şefă a DIICOT apare în pozele de la Paris, ar fi fost intermediarul afacerii 

Comform DNA, Cocoş ar fi primit 10 milioane de euro de la afaceristul Gheorghe Stelian ca să intervină la ANRP să i se tripleze valoarea despăgubirilor. Acuzaţiile le-au făcut azi noapte procurorii DNA în faţa Înaltei Curţi, instanţă care a decis, după un proces de peste 10 ore, s-o aresteze pe Alina Bica pentru 30 de zile.

Nervoasă după aproape 12 ore de audieri, Alina Bica se răzbună pe o cameră de filmat. Cu câteva minute înainte ieşea din sala de judecată relaxată şi zâmbitoare. Ca şi cum i-ar fi convins pe judecători că este nevinovată.

Era ora 3 dimineaţă, când Alina Bica a ieşit din sala de judecată liberă. Îi expirase ordonanţa de reţinere, iar judecătorii nu se hotărâseră dacă o arestează.

Acuzată de abuz în serviciu într-un dosar de 100 de milioane de euro, Alina Bica a pledat nevinovată. Procurorii spun că în 2011, pe vremea când era membră în comisia pentru despăgubiri la ANRP, l-ar fi ajutat pe Stelian Gheorghe, un afacerist în domeniul imobiliar. Pe un teren de 13 hectare, omul de afaceri a promit 90 de milioane de euro, de trei ori mai mult decât valoarea reală.

Marea lovitură apare însă în referatul DNA. Dorin Cocoş, la vremea aceea soţul Elenei Udrea, a primit 10 milioane de euro pentu că a intervenit în favoarea lui Stelian Gheorghe la comisia ANRP.

La momentul la care evaluatorul a finalizat raportul, valoarea totală a terenului a ajuns la aproximativ 377.000.000 lei, şi Dorin Cocoş a cerut 10.000.000 Euro aproximativ pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP în vederea soluţionării dosarului.

Abia acum iţele pozelor de la Paris în care Elena Udrea apare alături de şefa DIICOT la cumpărături încep să se dezlege. Chiar dacă familia Cocoş s-a destrămat Bica şi Udrea au rămas prietene.

Lovitura cea mai grea a primit-o însă în această dimineaţă. Judecătorii au arestat-o pe Alina Bica pentru 30 de zile. Mandate au primit şi partenerii din dosar: Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, care au făcut parte, şi ei, din comisia care a acordat despăgubirile, şi cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nuţiu. Alina Bica s-a predat imediat după aceea poliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Dezvăluiri şoc în dosarul afacerii Bica - Stelian