Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Legume de doua ori mai scumpe in pietele bucurestene din cartierele de lux

Cresc in acelasi pamant, sunt udate cu aceeasi apa, se coc sub acelasi soare si cu toate acestea, se vand la preturi diferite. E nevoie doar de o mica excursie de 20 de minute cu autobuzul, pentru ca bugetul familiei sa nu fie grav avariat dupa o tura de cumparaturi in piata.

Vezi și

Diferentele de preturi dintre o piata aflata intr-un cartier muncitoresc si una dintr-un cartier de lux sunt stupefiante. Astfel, un kilogram de rosii romanesti ajunge sa coste triplu la "bogati", fata de cat costa la "saraci".

Preturile bune si negocierea sunt la ele acasa in piata din cartierul muncitoresc. Cumparatorii nu sunt oameni bogati, asa ca sunt atenti si la ultimul banut. Aici, marfa nu este doar ieftina, ci si de buna calitate.

Reporterii Observator Special au analizat fiecare taraba si au ajuns la concluzia ca aprovizionarea pentru trei zile, facuta in piata Obor nu costa extraordinar de mult.

Suma finala: 35 de lei. O adevarata afacere am putea spune, daca ne apucam sa comparam preturile cu cele dintr-o piata aflata intr-un cartier de lux. La o distanta de 20 de minute de merscu autobuzul, preturile sunt duble. Un kilogram de rosii romanesti se vinde si cu 28 de lei, de aproape trei ori mai mult fata de cat costau in cartierul muncitoresc. Cartofii noi si capsunile au preturi duble, iar daca vom cumpara acelasi lucru, vom constata ca dam de doua ori mai mult.

Mai bine de 60% dintre legumele si fructele de pe piata romaneasca sunt vandute de intermediari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Legume de doua ori mai scumpe in pietele bucurestene din cartierele de lux