Antena Meniu Search
x

DIICOT Bucureşti a preluat dosarul lui Gheorghe Dincă, având în vedere complexitatea cauzei (Video)

DIICOT Bucureşti anunţă că a preluat dosarul lui Gheorghe Dincă de la Serviciul Teritorial Craiova, având în vedere complexitatea cauzei, prin ordonanţa procurorul şef. De asemenea,  DIICOT precizează că această decizie ar contribui la stabilirea corectă a situaţiei de fapt.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 01.08.2019, 12:28

Vezi și

DIICOT Bucureşti anunţă că a preluat dosarul lui Gheorghe Dincă de la Serviciul Teritorial Craiova, având în vedere complexitatea cauzei, prin ordonanţa procurorul şef.

De asemenea,  DIICOT precizează că această decizie ar contribui la stabilirea corectă a situaţiei de fapt.

DIICOT Bucureşti a preluat dosarul lui Gheorghe Dincă

"Prin ordonanţa din 01.08.2019, procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism, în temeiul dispozițiilor art. 17 din O.U.G. nr. 78/2016, modificată și completată prin Legea nr. 120/2018 și art. 325 Cod procedură penală,  a dispus preluarea dosarului nr. 203/D/P/2019, înregistrat la Serviciul Teritorial Craiova de către D.I.I.C.O.T – Structura Centrală – Secția de Combatere a Criminalității Organizate. Prin ordonanţă s-a apreciat că,  având în vedere complexitatea cauzei, mediatizarea excesivă a acesteia, precum și resursele tehnice logistice și umane necesare aflării adevărului judiciar, preluarea dosarului de la ST Craiova la Structura Centrală a D.I.I.C.O.T. ar contribui la stabilirea corectă a situației de fapt, prin administrarea tuturor probelor necesare și utile cauzei cu respectarea drepturilor procesuale ale părților", informează Biroul de Informare și Relații Publice al DIICOT.

Gheorghe Dincă va fi conectat la aparatul poligraf. Dincă şi-a dat acceptul pentru testare, fapt confirmat şi de Felix Bănilă, procurorul-șef DIICOT. Astfel, după testare, anchetatorii vor avea încă un element care să le indice dacă Gheorghe Dincă spune adevărul despre uciderea celor două tinere, sau minte.

Gheorghe Dincă a fost dus astăzi la Institutul de Medicină Legală pentru a fi analizat şi testat, după ce s-a plâns că a fost bătut de oamenii legii.

De asemenea, Gheorghe Dincă urmează să fie testat psihiatric, a anunţat avocatul său, care a precizat că a semnat actele de urmărire penală, în cadrul prezenţei la Curtea de Apel Craiova.

De asemenea, familia lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a spus că le-a ucis pe cele două fete date dispărute, Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, se declară uluită de faptele lui Dincă, tatăl a patru copii.

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a declarat că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » DIICOT Bucureşti a preluat dosarul lui Gheorghe Dincă, având în vedere complexitatea cauzei (Video)