Antena Meniu Search
x

Gerul umple camerele de gardă ale spitalelor! Avertismentul medicilor pentru următoarele zile

Gerul vine şi cu mari pericole pentru sănătate. "Ucigaşul tăcut" , după cum spun medicii, este hipotermia. Deja, camerele de gardă sunt aglomerate.

Vezi și

Gerul vine şi cu mari pericole pentru sănătate. "Ucigaşul tăcut" , după cum spun medicii, este hipotermia. Deja, camerele de gardă sunt aglomerate. Ministerul Sănătăţii transmite spitalelor să se pregătească, iar oamenilor să stea cât mai mult timp în casă. La sate, românii îşi fac provizii, iar rafturile multor magazine sunt goale. 

În Moldova, oamenii se pregătesc de gerul polar. Şi-au făcut provizii de alimente, au adus lemnele mai aproape de casă, iar animalele sunt la adăpost. Rafturile magazinelor deja sunt goale. 

În Capitală lucrurile stau diferit. Mulţi oameni în vârstă, care sunt şi cei mai expuşi pericolului, nu ascultă îndrumările specialiştilor. Vom resimţi însă temperaturi de minus 28 de grade Celsius. Asta înseamnă un chin pentru organism. 

Între timp, camerele de gardă încep să se umple. Pacienţii cu afecţiuni respiratorii sau cei care sunt deja slăbiţi din cauza gripei sunt vulnerabili. 

Pentru a face faţă temperaturilor siberiene, comercianţii vin cu idei moderne. Geacă, pantaloni sau mănuşi, toate încălzite electric. Acumulatorul rezistă 4 ore, dar poate fi încărcat uşor la maşină sau la o baterie externă. Preţul unui echipament complet poate ajunge şi la 2000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Gerul umple camerele de gardă ale spitalelor! Avertismentul medicilor pentru următoarele zile