Antena Meniu Search
x

Din Ceahlău la Marea Neagră, în canoe. Expediţie inedită pentru 23 de participanţi

De la poalele masivului Ceahlău până la Marea Neagră, pe apă. Poate pare ceva nebunesc, însă vorbim despre o expediţie pusă la cale de un grup de asociaţii.

de Redactia Observator

la 15.08.2020, 12:05

Vezi și
  • 23 de participanţi, grupaţi în 10 canoe au plecat spre mare.
  • Printre ei şi nea Ion, la 71 de ani este cel vârstinc participant.

Traseul, cu o lungime de 460 de kilometri, ar trebui parcurs în descurs de 8 zile. Startul s-a dat  în comuna Ceahlău, de pe lacul Izvorul Muntelui.

Astăzi, participanţii sunt aşteptaţi să ajungă la Bacău şi Adjud. Proiectul are ca scop conştientizarea oamenilor faţă de splendoarea pe care ne-o oferă natura.

Loredan Popa, organizator traseu: Aceasta este o expediţie cu care noi vrem să vedem râurile, să vedem râul Bistriţa, să vedem Siretul cum se varsă în Dunăre, să vedem ce se întâmplă pe aceste ape.

23 de participanţi, grupaţi în 10 canoe au plecat spre mare. Printre ei şi nea Ion, la 71 de ani este cel vârstinc participant.

Ion Căpățana, cel mai varstnic participant: Din păcate a trebuit să sparg media de vârstă de la tinerii din spatele meu. Eu mă simt bine între ei şi bănuiesc şi ei o să se simtă cel puţin tot atât de bine.

Traseul de 460 kilometri este unul dedicat şi familiilor. Asta ne poveste şi cel mai tânăr participant, la doar 13 ani.

Hurjui Albert Gabriel, cel mai tânăr participant: A venit tata odată şi mi-a spus: ''hai să facem o expediţie de 10 zile'' sau ceva de genul şi am zis: ''de ce nu?'' şi aşa s-a întâmplat.

Alături de ei li s-a alăturat şi mama, însă doar pentru o zi. Ea a dorit să încurajeze familiile să petreacă în armonie cu natura, pe apele României.

Simona Hurjui, participantă: Sper ca pe viitor să atragem cât mai multe fete, cât mai mulţi copii pentru că până la urmă asta a fost ideea, să fie o expediţie pentru familie.

Dacă traseul o să fie parcurs fără probleme, în 8 zile participanţii vor ajunge la Marea Neagră. Startul a fost dat chiar de celebrul canoist, Ivan Patzaichin.

Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice: Este un traseu la care şi eu ţin foarte mult şi sper să devină o tradiţie pentru că noi încercăm să promovăm acest gen de mişcare.

Ţinta finală, Sulina. Acolo participanţii vor avea parte de o seară pescărească, plină de surprize, alături de Ivan Patzaichin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Din Ceahlău la Marea Neagră, în canoe. Expediţie inedită pentru 23 de participanţi