Antena Meniu Search
x

Directorul Antenei 1, Sorin Alexandrescu, arestat pentru a nu tulbura ordinea publica

Asa isi justifica magistratul Judecatoriei Sectorului 1 decizia de incarcerare. Desi recunoaste ca privarea de libertate este o masura exceptionala, judecatorul nu vrea sa creeze discutii

Vezi și

In dosar s-a retinut ca Sorin Alexandrescu nu a vrut sa dea declaratii la DNA. Judecatorul recunoaste insa ca acest lucru e fals, dar gaseste o justificare. Desi directorul Antenei 1 si-a manifestat vointa de a vorbi in fata procurorului de caz, totusi a conditionat exercitarea acestui drept de prezentare a interceptarilor, se arata in motivarea arestarii preventive.

Avocatii au contestat faptul ca Sorin Alexandrescu a fost luat cu mandat de aducere, desi nu refuzase sa se prezinte la Directia Nationala Anticoruptie. Magistratii sustin ca exista indicii, nu probe, ca Sorin ALexandrescu ar fi comis fapta. Totusi, pentru opinia publica, au decis arestarea. Prezervarea ordinii publice este apreciata ca un element pertinent si suficient pentru privarea de libertate a unei persoane daca se bazeaza pe fapte care arata ca eliberarea persoanei ar tulbura in mod real ordinea publica.

Din dosar, mai reiese ca desi procurorii au apelat la judecatoria Sectorului 5 pentru eliberarea mandatelor de interceptare, pentru arestare s-au dus la Sectorul 1, desi niciunul dintre invinuiti nu locuieste in raza teritoriala respectiva. "Judecatorul vorbeste doar de existenta unor indicii si a unor presupuneri ceea ce este inadmisibil pentru ca atunci cand o persoana devine inculpat trebuie sa existente probe, si nu orice fel de probe ci probe temeinice", a declarat Gheoghita Mateut, avocat.

Pana la judecarea recursului procurorii continua cercetarile in dosar si cheama la audieri persoanele implicate. Azi a venit randul lui Dumitru Dragomir, cel despre care Alexandrescu spunea ca a incheiat un contract ilegal cu RCS-RDS. Dragomir s-a prezentat astazi la DNA, insa nu pe la usa principala, asa cum se obisnuieste. A cerut procurorilor sa intre prin curtea interioara pentru a scapa de ochii jurnalistilor.

Sorin Alexadrescu va fi prezentat joi magistratilor Tribunalului Bucuresti pentru judecarea recursului. In situatia in care calea de atac se respinge, directorul Antenei 1 ramane dupa gratii. "Desi inculpatul si-a manifestat vointa de a da declaratie in fata procurorului de caz, totusi a conditionat exercitarea acestui drept de prezentarea interceptarilor, solicitare care nu a putut fi satifacuta in acel moment procesual, date fiind principiile nepublicitatii si necontradictorialitatii specifice urmaririi penale ".

"Masura arestarii preventive este o masura exceptionala, astfel ca luarea, ca si mentinerea ei, trebuie dispuse doar in cazuri temeinic justificate. Prezervarea ordinii publice este apreciata, insa, ca un element pertinent si suficient pentru privarea de libertate a unei persoane, daca se bazeaza pe fapte de natura sa arate ca eliberarea respectivei persoane ar tulbura in mod real ordinea publica".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Directorul Antenei 1, Sorin Alexandrescu, arestat pentru a nu tulbura ordinea publica