Antena Meniu Search
x

Directorul general al Uzinei de Armament din Sadu si alti sapte angajati, retinuti pentru trafic de munitie

Directorul general al Uzinei de Armament din Sadu si alti sapte angajati ai fabricii au fost retinuti sub acuzatia de trafic de munitie si substante pirotehnice. Asta dupa ce un politist sub acoperire a reusit sa cumpere de la ei sute de cartuse.

Vezi și

Munitia era vanduta de la poarta uzinei, la kilogram si ajungea direct pe piata neagra. Directorul si ceilalti sapte indivizi cercetati acum pentru trafic de munitie si substante pirotehnice nu recunosc ca au vandut munitie.

O saptamana intreaga, un investigator sub acoperire a reusit sa cumpere sute de cartuse de pistol mitraliera. Munitia se vindea la kilogram. Ultima data, politistul a cumparat sapte kilograme de cartuse cu doar 300 de lei.

Prinsi in flagrant, angajatii care sustrageau munitia, cei de la paza si cei din conducerea Uzinei de Armament Sadu au fost chemati la audieri.

Directorul general, dar si sapte angajati au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore.

In aceasta dimineata, la Uzina Mecanica Sadu s-au facut perchezitii. In fisetul unui angajat au fost descoperite trei kilograme de mercur. Pe piata neagra, acestea valoreaza 3.000 de euro. Intre timp, la Sadu productia de armament a fost intrerupta, iar cei de la ROMARM, societatea in subordinea careia se afla fabrica de armament din sadu, au inceput inventarul.

Coincidenta sau nu, astazi urmeaza sa ajunga la Sadu o delegatie din Statele Unite pentru a semna un contract cu fabrica pentru productia de munitie conforma cu standardele NATO. Tot astazi, cei opt retinuti vor fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva. Daca vor fi gasiti vinovati, ar putea sta intre 15 si 25 de ani dupa gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Directorul general al Uzinei de Armament din Sadu si alti sapte angajati, retinuti pentru trafic de munitie