Antena Meniu Search
x

Directorul medical al Spitalului Colentina: Sancţiunea pentru medicul Gobej poate fi de la avertisment la desfacerea contractului de muncă. Cine va decide pedeapsa cadrului medical

Medicul neurochirurg Ionuţ Gobej ar putea primi de la Consiliul Disciplinar un avertisment sau chiar i s-ar putea desface contractul de muncă, a declarat, luni, directorul medical al Spitalului Colentina, Rodica Olteanu, în urma şedinţei Consiliului Medical, care a analizat situaţia existentă în unitatea sanitară.

Medicul neurochirurg Ionuţ Gobej ar putea primi de la Consiliul Disciplinar un avertisment sau chiar i s-ar putea desface contractul de muncă, a declarat, luni, directorul medical al Spitalului Colentina, Rodica Olteanu, în urma şedinţei Consiliului Medical, care a analizat situaţia existentă în unitatea sanitară.

Medicul Gobej declarase că managerul interimar, Silvi Ifrim, a redus personalul Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar în aceste condiţii se pot face intervenţii chirurgicale doar până la ora 15.00. Gobej a mai spus că managerul ”nu poate îndeplini în continuare aceastp funcţie, pentru că nu este competent, nu este moral" şi că, pentru Ifrim, binele pacienţilor ”reprezintă o lozincă".

Consiliul Medical al Spitalului Clinic Colentina anunţă că declaraţiile doctorului Gobej sunt "neadevărate şi conţin nejustificat şi neetic atac la persoană".

Articolul continuă după reclamă

Ca atare, situaţia va fi prezentată în Consiliul Disciplinar care poate decide sancţiuni de la avertisment  până la desfacerea contractului de muncă, a spus Rodica Olteanu.

La rândul său, managerul interimar al Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, a declarat că legea nu îi permite să plătească ore suplimentare pentru medici, ci doar să le ofere ore libere.

"În ianuarie 2017, managementul Spitalului Clinic Colentina s-a schimbat după nouă ani. În această perioadă, în spital au apărut secţii noi, a căror dezvoltare diferenţiată a fost favorizată de investiţii semnificative, fără ca acest regim să se aplice în mod transparent şi balansat şi altor secţii. Această situaţie a dus la un dezechilibru care s-a adâncit în ultimii ani", sunt primele concluzii ale Consiliului Medical.

Acesta precizează că nu s-au făcut disponibilizări, aşa cum a susţinut dr. Ionuţ Gobej.

"Noua conducere şi-a propus să analizeze cauzele dezechilbrului şi să caute soluţii de remediere. Analiza diferenţiată a bugetelor secţiilor va fi prezentată în mod transparent, (cum nu s-a făcut până acum) pentru a decide strategia de dezvoltare a spitalului. În această perioadă nu s-au făcut disponibilizări, nu s-a redus şi nu s-a desfiinţat nicio secţie. Declaraţiile dr. Gobej sunt în acest context neadevărate şi conţin nejustificat şi neetic atac la persoană", mai arată Consiliul Medical, întrunit, luni, în şedinţă.

Majoritatea secţiilor Spitalului Clinic Colentina lucrează constant peste program fără ca această activitate şi îngrijire a bolnavilor să fie condiţionată de plata orelor suplimentare, a spus profesorul Gheorghe Andrei Dan, şeful secţiei de cardiologie.

El a precizat că o parte a personalului a primit bani pentru ore suplimentare, iar alta nu.

"De exemplu, secţia de cardiologie figura cu 150.000 lei pentru ore suplimentare, dar nu a primit niciun leu", a mai spus profesorul Dan.

Consiliul Medical mai susţine şi că structura unor secţii ale spitalului nu corespunde necesităţilor.

"Prevederile legale privind compensarea orelor suplimentare sunt clare şi nenegociabile. În acelaşi timp, trebuie remarcat că nu s-a ţinut cont la momentul creării unor secţii complexe, cum este Neurochirurgia, de asigurarea unei structuri adecvate înainte de începerea activităţii. Considerăm că activitatea într-o secţie trebuie adaptată la posibilităţile existente, iar dezvoltarea se poate face după ce se găsesc resurse de ameliorare. Structura unor secţii din Spitalul Colentina nu corespunde necesităţilor şi circuitelor reale, locale, fără ca acest aspect să fi fost analizat corespunzător de conducerea anterioară. În 2015, în Spitalul Colentina au fost acreditate unităţi funcţionale de urgenţă secţiile Neurologie şi Hematologie, dar nu cea de Neurochirurgie şi nici alte secţii care au care au solicitat baza activităţii lor acest lucru", se mai arată în raportul Consiliului Medical.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri sociale » Directorul medical al Spitalului Colentina: Sancţiunea pentru medicul Gobej poate fi de la avertisment la desfacerea contractului de muncă. Cine va decide pedeapsa cadrului medical