Antena Meniu Search
x

Dana si Dinu Patriciu au cerut ca procesul lor de divort sa se judece cu usile inchise

A inceput divortul anului, insa nici Dinu, nici Dana Patriciu nu au venit la tribunal. Si-au trimis aparatorii, care au cerut ca procesul sa se judece cu usile inchise. Miza este uriasa. Cei doi au de impartit o avere de peste doua miliarde de euro.

Vezi și

Si procurorii de la directia de criminalitate organizata si terorism sunt interesati de averea sotilor Patriciu.

Milionari discreti. Dana si Dinu au rugat insistent Instanta sa judece divortul in cel mai mare secret. Sedinta de judecata a durat insa cateva minute. Se anunta o batalie grea, asa ca fiecare dintre cei doi soti are nevoie de timp pentru a-si pregati armele: documente, martori ori expertize.

Declinul familiei Patriciu a inceput de acum cativa ani, iar cei doi traiesc separat de luni bune. Actiunea de divort a fost introdusa de Dinu. In cererea de divort, miliardarul s-ar fi plans ca nici macar in cele mai delicate momente consoarta sa nu i-ar fi fost alaturi. “Eu m-am imbolnavit si nu am avut sprijin de la ea. In 2011, ea s-a mutat singura, cat eu asteptam un transplant de ficat. Nu m-a vizitat si nici nu a luat legatura cu mine in momentele critice”, a spus Dinu Patriciu.

Dana Patriciu este cea care a pornit la atac. Ea a deschis partajul inca dinainte de a fi separata, in acte, de sotul ei. Mai mult, a cerut ca miliardarului sa-i fie interzis dreptul de a-si administra singur averea, pe motiv ca n-ar mai avea discernamant. Gurile rele spun ca ruptura ar fi fost provocata de infidelitatile omului de afaceri. Acesta ar avea o relatie cu chinezoaica Melanie Chen, administratorul firmelor sale.

Sotii Patriciu si-au fost alaturi aproape 2 decenii. Au strans o avere impresionanta, evaluata la peste 2 miliarde 3 sute de milioane de euro. Cei doi au bijuterii, tablouri de colectie, proprietati si afaceri pe teritoriul a noua tari europene printre care Romania, Elvetia, Anglia sau Franta.

Bunuri pe care si procurorii DIICOT au pus ochii. Au cerut de la judecatorie o copie a dosarului de divort. Vor sa vada ce bunuri detine Dinu Patriciu pentru a le pune sub sechestru.

Recent, judecatorii au incuviintat executarea silita a lui Dinu Patriciu de catre propriile sale firme, conduse de Melanie Chen, pentru un imprumut de 25 de milioane de dolari, incheiat acum mai bine de 5 ani. Sunt voci care sustin ca actiunea ar putea fi una prin care omul de afaceri sa puna la adapost aceasta suma de bani. In prezent, miliardarul se afla in Italia, acolo unde se reface dupa transplantul de ficat suferit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Dana si Dinu Patriciu au cerut ca procesul lor de divort sa se judece cu usile inchise