Antena Meniu Search
x

Doar 4% LAPTE! Cum să faci diferenţa între brânza adevărată şi cea plină de margarină

Mâncăm din ce în ce mai nesănătos, dar nu neapărat din vina noastră! Comercianţii şi producătorii de brânzeturi pun în vânzare produse care nu conţin lapte mai deloc

Mâncăm din ce în ce mai nesănătos, dar nu neapărat din vina noastră! Comercianţii şi producătorii de brânzeturi pun în vânzare produse care nu conţin lapte mai deloc

Suntem înşelaţi cu brânză fără pic de lapte, care nu are decât grăsimi vegetale hidrogenate sau cu un amestec din brânză de lapte şi brânză cu margarină. Dacă nu aveţi rude, cunoştinţe care să vă servească cu un produs de încredere, iată ce trebuie să ştiţi pentru a depista brânză falsă:

1. Brânză tăiată are neapărat găuri cu aer aproape egale, astea nu prea se pot falsifica. Dacă nu vedeţi găurile, renunţaţi, e brânză falsificată cu clorura de calciu.

2. Clorura de calciu conferă produsului tărie.

Ce mai puteţi face? Tăiaţi o bucată cât o cutie de chibrit. O puneţi în congelator. O scoateţi a doua zi şi nu trebuie să fi devenit sfărâmicioasa prin îngheţ. Dacă nu aveţi timp, puneţi bucăţică în apă fiartă. Nu trebuie să se topească mai mult de 40% la fierbere, altfel e 80% margarină.

3. Evitaţi produsele tip Akadia

Un kilogram de brânză se obţine normal din 6-7 kg de lapte, în funcţie de calitatea acestuia, iar un litru de lapte nu cobora sub 2 lei. Făcând un calcul nu poţi să nu te întrebi cum de un kilogram de brânză de tip Akadia costa 8-10 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Doar 4% LAPTE! Cum să faci diferenţa între brânza adevărată şi cea plină de margarină