Antena Meniu Search
x

Doctorul camerunez din Munţii Apuseni care a prins drag de România

Un neurochirurg din Camerun face medicină în România! E singurul specialist dintr-un spital în care niciun doctor român nu vine. Medicul din Africa s-a îndrăgostit de noi şi de mâncarea noastră, aşa că vrea să îşi aducă aici şi familia.

Vezi și

Un neurochirurg din Camerun face medicină în România! E singurul specialist dintr-un spital în care niciun doctor român nu vine. Medicul din Africa s-a îndrăgostit de noi şi de mâncarea noastră, aşa că vrea să îşi aducă aici şi familia. Din păcate, ţara noastră a pierdut până acum 14 mii de medici românii, care au ales să lucreze în străinătate.

De o lună, medicul Charles Mboh lucrează la Spitalul din Câmpeni. Ar fi putut să plece oriunde, în lume, după ce a terminat medicina la Cluj, dar a simţit că are o datorie aici. 

Odată cu mutarea medicului la Câmpeni, a fost deschisă noua secţie de neurologie. Deşi este tot timpul printre pacienţi, Chales Mboh îşi face timp şi pentru rudele lor. 

Doctorul a ales să lucreze într-un loc unde nu se îngresuie niciun medic. A prins drag de moţi, dar şi de mâncarea lor tradiţională. Vrea să îşi aducă şi familia în Apuseni.

Medicul este decis să rămână să resusciteze sistemul medical românesc, asta în timp ce 14.000 de medici români sunt plecaţi peste hotare să aibă grijă de pacienţii altora. Ţara noastră reuşeşte să atragă însă foarte mulţi studenţi la Medicină şi Farmacie. Aproape 10.000 în fiecare an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Doctorul camerunez din Munţii Apuseni care a prins drag de România