Antena Meniu Search
x

Documentar cu mâncăruri românești, producător străin

După mai bine de 10 ani în care a scris despre frumuseţile lumii, Charlie Ottley, jurnalistul care ne-a promovat ţara cot la cot cu prinţul Charles, s-a stabilit în România şi a filmat un documentar despre ce avem noi mai bun şi mai original. Totul, pentru a le face poftă străinilor. Şi pentru a-i ajuta pe români să-şi redescopere ţara.

de Redactia Observator

la 02.11.2020, 21:49

Vezi și
  • Dani Oţil apare în episodul 20 al seriei celebre.
  • Documentarul a ajuns deja în topul vizualizărilor.

România este muză şi subiect de documentare spectaculoase. La scurt timp după ce a arătat frumuseţile ţării noastre în seria BBC- Wild Carpathia, jurnalistul Britanic Charlei Ottley a început filmeze un nou documentar despre România.

Charlie Ottley, jurnalist şi producător: Mereu am fost foarte atent să nu promovez doar Transilvania, în toate filmele noastre, pentru că simt că este foarte important să nu branduim România ca fiind Transilvania, ci să includem şi alte destinaţii fantastice precum: Delta Dunării, Maramureşul, Banatul sau Crişana.

Aşa a luat nastere " Flavours of Romania", o călătorie prin opt regiuni istorice, cu tot ce au ele mai bun.

Charlie Ottley, jurnalist şi producător: Trebuie să aducem turişti în toate regiunile din România. Altfel, vom sfârşi cu o aglemraţie de turişti în aceleaşi locuri, care ua fost probota în trecut, precum: Viscri, Castelul Peleş. România înseamnă mult mai mult!

Reţetă românească, producător străin aşadar! Combinaţia perfectă care a dus seria în trending, prin intermediul celei mai cunoscute reţele de video sharing.

Charlie Ottley, jurnalist şi producător: Turismul cultural este un lucru foarte la modă acum pentru turişti. Vor să îşi ridice mânecile şi poate să mulgă o vacă sau să încerce una dintre artele tardiţionale. Şi cred că asta e unul dintre lucrurile pe care românii nu le-au înţeles şi multora le e ruşine de trecut, le e ruşine de moştenirea lor şi se orienteză după valorile din Vest.

Dani Oţil este unul dintre cei care recunosc deschis că nu cunoşteau România la fel de bine ca jurnalistul englez.

Dacă una sau două comunităţi încep să facă bani din asta, atunci toată lumea cred că o să se trezească şi o să spună: " Avem aceste posibilităţi în curtea noastră! Hai să facem la fel!"

Dani Oţil, prezentator Antena 1: Multumită lui Charlie şi echipei lui am văzut părţi din România care, spre ruşinea mea, nu le ştiam. Doi: Am aflat cum ne batem joc de anumite lucruri. De pildă, mozaicul pe care Charlie m-a asezat cu cizmele de enduro şi mi-a arătat cât de normal mi se pare mie să fac treaba asta.

Oana Mihai, documentaristul Flavours of Romania: Sunt atât de multe poveşti, sunt atât de multe locaţii extraordinare, care merită vizitate, înainte de a merge în alte ţări ca Grecia sau Italia ar fi bine să vedem ce avem aici, la noi acasă.

Continuarea seriei Flavours of Romania va avea loc anul viitor.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Documentar cu mâncăruri românești, producător străin