Antena Meniu Search
x

Documentele pentru șomajul tehnic, depuse online începând cu 1 aprilie. Acte necesare pentru accesarea banilor (Video)

Violeta Alexandru a prezentat într-o conferință de presă documentele necesare angajatorului pentru a putea accesa fondurile destinate șomajului tehnic. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 31.03.2020, 12:23

Violeta Alexandru a prezentat documentele necesare angajatorului pentru șomajul tehnic
Documentele pentru șomajul tehnic, depuse online începând cu 1 aprilie - captura video Facebook
  • Procedura de obținere a șomajului tehnic a fost mult simplificată.
  • Toate toate documentele se depun online.

Violeta Alexandru a prezentat într-o conferință de presă documentele necesare angajatorului pentru a putea accesa fondurile destinate șomajului tehnic. 

Ministrul Muncii a precizat procedura de obținere a șomajului tehnic a fost mult simplificată, ținând cont de criza generate de noul coronavirus.

Violeta Alexandru a anunțat că  și că toate toate documentele se depun online. 

Ea a explicat că angajatorii care şi-au plasat angajaţii în şomaj tehnic pot depune începând cu 1 aprilie solicitările către agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Statul va plăti (şomajul tehnic, n.r.), nu va plăti niciun angajator urmând ca statul să-i ramburseze banii, ci ei vor veni direct de la stat. De aceea am şi simplificat procedurile prin care angajatorii pot avea acces la aceste resurse. Dacă sunt angajatori cu angajaţi având contracte individuale de muncă, atunci în baza unei cereri şi a unei declaraţii, două modele foarte simple, (...) oamenii vor avea acces rapid la fondurile guvernamentale. 

Se pot depune începând cu 1 aprilie, oricând în intervalul de până în 15 zile începând din prima zi a lunii aprilie, urmând ca imediat ce se va depune cererea, indiferent că este vorba de AJOFM sau AJPIS, să se proceseze rapid şi să se şi vireze banii pentru angajator, astfel încât, până la jumătatea lunii, aşa cum se întâmplă în practica oricărei companii, să se poată încasa şi banii şi să se poată face şi plăţile de îndată către angajaţi. 

Pentru angajaţii cu contracte individuale de muncă, având în vedere că statul acoperă şi contribuţiile la salariile acestora, plata se va face la angajator, urmând ca acesta să îi vireze în trei zile banii şi să plătească toate contribuţiile acoperite din resursele statului pentru salariile acestora, astfel încât ei (angajaţii - n. r.) să aibă continuitate în această perioadă", a declarat Violeta Alexandru.

500.000 de români sunt șomeri din cauza Covid-19

Ieri, Ludovic Orban a estimat că sunt 500.000 de persoane cu contractele de muncă încheiate, suspendate sau în şomaj tehnic, din cauza crizei provocate de coronavirus.

”Estimarea este în jur de 500.000 de persoane la care fie s-au încheiat, fie s-au suspendat contractele, fie au intrat în şomaj tehnic. Măsura stabilită este aceea de a plăti de la bugetul asigurărilor de şomaj, acest şomaj tehnic care înseamnă 75% din valoarea salariului brut pe care l-a avut angajatul, dar nu mai mult de 75% din valoarea salariului mediu brut”, a declarat, luni seară, Ludovic Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Documentele pentru șomajul tehnic, depuse online începând cu 1 aprilie. Acte necesare pentru accesarea banilor (Video)