Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV Observator. Baschetbaliştii înjunghiaţi de un interlop într-un club din Brăila ar fi fost atacaţi din cauză că sunt de culoare

Incident şocant la Brăila. Doi sportivi americani, transferaţi doar de o săptămână la echipa locală de baschet, au fost înjunghiaţi cu sticle şi cuţite pe o terasă din centrul oraşului.

Vezi și

Incident şocant la Brăila. Doi sportivi americani, transferaţi doar de o săptămână la echipa locală de baschet, au fost înjunghiaţi cu sticle şi cuţite pe o terasă din centrul oraşului.

Baschetbaliştii petreceau alături de câţiva colegi de echipă, când au fost atacaţi de un grup de bărbaţi, din care ar face parte şi un cunoscut interlop. Unul dintre sportivi a fost adus cu elicopterul la Bucureşti.

Darrel Bowie şi Joseph McClain. Doi sportivi americani atacaţi cu sticle şi cuţite într-un bar din Brăila din cauza culorii. E declaraţia făcută în exclusivitate reporterilor Observator de una din victime, de pe patul de spital.

Pe targa ambulanţei este Darrel Bowie, vedeta echipei americane de baschet Iowa State. Se transferase în urmă cu doar o săptămână la un club din Brăila, dar n-a apucat să joace. Are un plămân perforat şi mai multe plăgi înjunghiate în abdomen.

Medicii din Brăila i-au operat pe sportivi noaptea trecută, dar pentru unul au decis că e nevoie de un transfer cu elicopterul SMURD la Bucureşti. 

Alina Neacșu, medic la Spitalul de Urgență Brăila: "S-a intervenit chirurgical, atât la primul pacient cu plaja injunghiata torace stang, cat si la celalalt cu multiple plagi penetrante abdominal si torace."

În noaptea atacului, o tânără ar fi venit la masa sportivilor, stârnind furia bărbaţilor care o însoţeau. Unul dintre suspecţi ar fi un temut interlop din Brăila, zis "Dasaev", condamnat în Spania pentru viol şi proxenetism.

El l-ar fi lovit primul pe baschetbalistul american Darrel Bowie, apoi ceilalţi agresori i-au sărit în ajutor cu sticle şi cuţite. 

Mircea Totolici, preşedintele clubului ACS Cuza Sport Brăila: "Efectiv atacul a venit pe nepregatite, s-au trezit efectiv loviti din prima si injunghiati."

Joseph McClain îşi aminteşte cum s-a întâmplat.

Suspectul zis Dasaev a fost şi primul identificat, după fotografiile prezentate de anchetatori. 

Detalii şocante ies la iveală în urma audierii martorilor. Se pare că până şi bodyguarzii barului i-ar fi lovit pe sportivi, în loc să pună capăt conflictului.

Preşedintele clubului Cuza Sport Brăila susţine că toată săptămâna sportivii au fost la antrenamente şi n-au avut timp să-şi facă prieteni în oraş sau să intre în conflict cu cineva. 

Mircea Totolici, preşedintele clubului ACS Cuza Sport Brăila: "In urma atacului, plangeau erau foarte speriati. Acesti doi jucatori americani nu vor mai ramane la Braila chiar daca starea lor le va permite."

Martorii au fost audiaţi până dimineaţa. 

Geanina Niculaie, purtător de cuvânt la IPJ Brăila: "Se desfasoara activitati de localizare si identificare aautorilor, cercetraile fiind facute de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brăila."

Incidentul a stârnit un val de revoltă pe reţelele de socializare.

Cei doi baschetbalişti americani au 24 şi 25 de ani. Sunt ultimele achiziţii ale echipei de baschet din Brăila, recent promovată în grupa B a Ligii Naţionale de Baschet. Jucătorii urmau să joace la sfârşitul lunii primul meci cu publicul în tribune.

Preşedintele clubului susţine că ceilalţi trei jucători americani pe care îi mai are echipa sunt speriaţi de incident. 

Joshua Keyes, martor: "Nu există niciun motiv pentru un asemenea comportament. Cred că o să plec înapoi în America, să fiu cu familia mea."

Cazul de la Brăila a intrat în atenţia Ambasadei Americii care a transmis, printr-un comunicat că "urmăreşte îndeaproape incidentul".

Întâmplarea aminteşte de o altă tragedie care a avut loc, în Giurgiu, în urma cu şapte ani. Atunci, un jucător american de baschet a fost ucis într-un club, unde sărbătorea victoria echipei sale. Hardy Chauncey avea 23 de ani şi marcase 22 de puncte. Exact numărul tricoului pe care l-a purtat în ultimul său meci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV Observator. Baschetbaliştii înjunghiaţi de un interlop într-un club din Brăila ar fi fost atacaţi din cauză că sunt de culoare