Antena Meniu Search
x

Doi orfani şi-au luat viaţa din cauza neglijenţei altora

Au lucrat cu hârtii şi dosare, nu cu suflete! E concluzia preliminară a corpului de control trimis de autoritatea pentru protecţia copilului la Craiova, unde doi orfani şi-au luat viaţa

Vezi și

Au lucrat cu hârtii şi dosare, nu cu suflete! E concluzia preliminară a corpului de control trimis de autoritatea pentru protecţia copilului la Craiova, unde doi orfani şi-au luat viaţa.

Cristina, de dorul femeii care i-a fost mamă de suflet, Nicolae, răpus de pierderea colegei lui. Aveau nevoie de iubire, nu doar de haine, de mâncare şi de pază! O spun cele care i-au crescut pe Cristina şi pe Nicu, copii neînţeleşi de sistemul plătit să aibă grijă de ei. Femeile cer schimbare radicală în sistem, iar în locul funcţionarilor, oameni cărora să le pese.

Cu privirea atinţită spre cameră, mama de suflet îşi strigă durerea. Băiatul s-a sinucis, după ce Cristina, colega lui, şi-a luat viaţa. Pe Cristina, inspectorii de la protecţia copilului n-au lăsat-o să se întoarcă la asistenta maternală care a crescut-o 11 ani. Lui Nicu i-au interzis să o viziteze pe femeia care i-a fost mamă 3 ani.

Câteva ore mai târziu, Nicu s-a sinucis. Din cauza unui sistem sistem orb la suferinţele copiilor singuri. După tragedie, colegii lor au fost internaţi la psihiatrie. Cristina şi Nicu au fost două dosare răsfoite rar şi superficial. Cu două sinucideri la doar trei zile distanţă în centrele de plasament, inspectorii se acoperă în explicaţii. Spun că fata NU ar fi vrut să se întoarcă în familia de împrumut. Iar mama de suflet NU era hotărâtă că o mai vrea.

La o zi după moarte, Cristina a fost înmormântată în grabă de protecţia copilului. Nicu va fi îngropat mâine. În centrele de plasament în care au trăit, inspectorii au mărit paza. Pe morţi îi plâng doar orfanii şi părinţii de suflet. Două mame vor ca moartea Cristinei şi a lui Nicolae să schimbe sistemul. Kristof a crescut şi el într-un centru de plasament.

O metodă care a schimbat generaţii întregi de orfani. A fost nevoie de o tragedie ca un corp de control de la Bucureşti să răscolească sistemul. Senatorii din comisia de învăţământ vor propria anchetă. Kristof a studiat mult, iar acum se ocupă, într-o asociaţie, de sufletele copiilor geniali. Are şi un sfat pentru cei ca el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Doi orfani şi-au luat viaţa din cauza neglijenţei altora