Doi tineri nevăzători s-au angajat chelneri într-un restaurant-muzeu

Publicat: 26.09.2015, 19:33.
Actualizat: 26.09.2015, 19:50

Munca nu are bariere. O dovedesc doi tineri nevăzători, care au trecut peste limita impusă de dizabilitate şi s-au angajat chelneri sau îndrumători pentru cei care vor să vadă dacă voinţa e limitată de văz

Munca nu are bariere. O dovedesc doi tineri nevăzători, care au trecut peste limita impusă de dizabilitate şi s-au angajat chelneri sau îndrumători pentru cei care vor să vadă dacă voinţa e limitată de văz. Totul se va petrece într-un restaurant-muzeu. Unde şi clienţii se pot pune în pielea celui care nu vede. Învaţă să mănânce. pe întuneric.

Zâmbeşte, are emoţii şi nu-i place să discute despre suferinţa lui. "Să nu vezi" a devenit deja o normalitate. pentru el. Aşa că, în curând va începe să lucreze într-un restaurant-muzeu, unde totul se desfăşoară. pe întuneric, chiar şi servitul mesei. Cei care servesc şi îi conduc pe clienţi sunt nevăzători. Astăzi, fac repetiţiile.

Chelnerul nevăzător va sta în permanenţă în încăpere, iar atunci când clientul are nevoie de ceva, pur şi simplu îl strigă pe nume. Alţi 5 nevăzători vor face parte din proiect.

În mai puţin de două săptămâni restaurantul-muzeu se va deschide. Vor fi patru zone: de lumini, de întuneric, pentru cei care vor să se pună în pielea nevăzătorilor, dar şi alte două unde pot recunoaşte obiectele prin pipăit sau după miros.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.