Antena Meniu Search
x

Doi tineri poliţişti din Târgu Jiu, soţ şi soţie, pleacă cu rândul în misiune pentru ca fiica lor să nu rămână singură

În vremuri de stare de urgenţă, doi tineri poliţişti din Târgu Jiu, soţ şi soţie ajung să petreacă doar câteva minute împreună. Şi asta ca să poată avea grijă de copilul lor.

de Redactia Observator

la 23.04.2020, 17:49

Vezi și
  • Împreună au o fetiţă de patru ani.
  • Cei doi luptă în prima linie.

Când el lucrează noaptea, ea patrulează pe timpul zilei şi invers. Tinerii părinţi nu se plâng şi nu regretă nicio clipă că au îmbrăcat uniforma de poliţist, însă recunosc că riscurile din stradă sunt multe.

Alexandra e polițistă din 2012. Toate misiunile în care e implicată acum, alături de colegii poliţişti, se concentrează pe prevenirea îmbolnăvirilor şi pe supravegherea celor izolaţi la domiciliu ori în carantină.

Alexandra Arşeanu: Este destul de dificil faptul că, într-adevăr, avem contact direct cu oamenii. Să țină cont de faptul că a sta în casă poate însemna a salva chiar și o viață.

Uniforma de poliţist a venit la pachet cu multe sacrificii, iar timpul petrecut cu familia e cel mai afectat mai ales că şi soţul ei este tot în prima linie. Au o fetiţă de patru ani pe care nu o mai pot strânge în braţe ca până acum.

Alexandra Arşeanu: Așa cum eram obișnuite până la un moment dat, să ne îmbrățișăm atunci când mergeam acasă, acum este puțin mai dificil. Prima dată, dezinfectatul, schimbatul hainelor, urmând apoi să ne îmbrățișăm.

De curând, bona fetei a renunţat să mai aibă grijă de ea până când se va termina pandemia aşa că a fost nevoie de noi sacrificii şi compromisuri.

Alexandra Arşeanu: Am făcut în așa fel încât schimburile să fie exact pe tură inversă, adică atunci când intră el de serviciu, eu să fiu acasă și invers.

Reporter: Cam cât de des vă întâlniți voi acasă.

Alexandra Arşeanu: Ne întâlnim destul de rar, dar profităm de momente și sperăm să trecem cu bine. Asta e cel mai important. Nu am știut că destinul îmi va fi să mă căsătoresc cu un polițist, cu atât mai greu, să zic așa, mai ales în preajma sărbătorilor, când foarte puțin ne petrecem împreună.

Tot în stradă, l-am găsit şi pe Răzvan, soţul Alexandrei. Astăzi, doar câteva minute şi-a văzut soţia: la schimbul de tură. Dar sunt sacrificii pe care şi le-au asumat când au îmbrăcat uniforma.

Reporter: Astăzi v-ați întâlnit doar trei minute cu soția.

Răzvan Arșeanu: Da, astăzi, trei minute, deseară o să stăm până la ora 19, mâine seară intru eu de serviciu, poimâine seară intră ea de serviciu. Și eu, și soția mea suntem polițiști, este o perioadă mai dificilă, sacrificii. Te poți întâlni cu tot felul de persoane care pot deveni agresive, pot crea probleme. Mai mult timp cu cea mică. Cu soția, ne întâlnim când terminăm serviciul și ea trebuie să meargă la serviciu. 

În stradă, misiunile au devenit mai riscante în plină pandemie.

Răzvan Arșeanu: Nici nu ați vrea să fiți în pielea unui polițist să știi că folosești armamentul din dotare împotriva unei persoane ca și tine și poate să se ajungă, cum s-a ajuns în dimineața asta, la un deces. Îți pune viața în pericol, te gândești că ai familie, ai copii acasă, trebuie să te duci la ei sănătos.

Oameni care se tem pentru viaţa lor când pleacă la serviciu, dar conştienţi că pentru asta s-au pregătit până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Doi tineri poliţişti din Târgu Jiu, soţ şi soţie, pleacă cu rândul în misiune pentru ca fiica lor să nu rămână singură