Antena Meniu Search
x

Dorin Cocoş și Gherghe Ştefan, aduşi cu poliţia la DNA

Bomba din cel mai amplu dosar de corupţie a explodat dimineaţă! Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea şi primarul din Piatra Neamţ, Gherghe Ştefan "Pinalti", au fost aduşi cu poliţia la DNA.

Vezi și

Bomba din cel mai amplu dosar de corupţie a explodat dimineaţă! Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea şi primarul din Piatra Neamţ, Gherghe Ştefan "Pinalti", au fost aduşi cu poliţia la DNA. 

În afacerea Microsoft, sunt consideraţi lideri. Personajele-cheie care ar fi tras sforile pentru ca statul român să cumpere licenţe IT la preţuri duble. Ei ar fi câştigat milioane de euro, spun surse din anchetă. De mai bine de zece ore sunt audiaţi! Iar avocaţii povestesc că se aşteaptă la orice. Chiar să fie reţinuţi şi-apoi arestaţi!

Gheorghe Ştefan, cunoscut drept "Pinalti". Şi. Dorin Cocoş. Un primar şi un om de afaceri. Doi buni prieteni. Personaje influente şi. controversate!

Graiul moldovenesc i-a adus porecla pe care a înregistrat-o la OSIM. Astăzi, însă, în faţa procurorilor a. amuţit! A ajuns la DNA însoţit de poliţişti. La Piatra Neamţ, are mandat de primar de un deceniu, dar astăzi a aflat că, în Capitală, ar putea să mai primească unul. De arestare.

Edilul e acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Surse din anchetă spun că ar fi ascuns onorariul său din afacerea "Microsoft". Patru milioane de euro. Deşi, la petreceri, primarul avea banii la vedere.

Într-unul dintre ele, a fost audiată, ca martor, şi Elena Udrea. Fosta soţia a lui Dorin Cocoş. Omul de afaceri s-a întors de câteva zile din Dubai, unde locuia cu noua lui soţie. La DNA, a ajuns cu maşina poliţiei. Anchetatorii au informaţii că ar fi primit o şpagă de 9 milioane de euro. Porecla lui, în afacerea de milioane, ar fi fost "dirijorul banilor". Cel care ar fi împărţit mita persoanelor care ar fi tras sfori pentru ca statul român să semneze contracte supraevaluate.

Au venit, pe rând, şi "Niro", patronul unui complex comercial de la marginea Capitalei, şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu. Se verifică toate conturile. Dar, oficial, Cocoş are o avere de doar câteva milioane de euro.

Iar Pinalti, ca primar şi preşedinte de onoare al clubului Ceahlăul, se laudă cu o vilă în Piatra Neamţ. E drept, are 600 de metri pătraţi. Mai are şi trei terenuri, un apartament în Bucureşti, bijuterii, două tablouri valoroase, câteva depozite bancare, dar şi un credit. Iar, pentru averea ascunsă, procurorii cer scadenţa. A fost ziua zero în cel mai amplu dosar de corupţie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Dorin Cocoş și Gherghe Ştefan, aduşi cu poliţia la DNA