Antena Meniu Search
x

Video Dormitul cu lumina aprinsă creşte riscul apariţiei unor boli foarte grave

Sărbătorim astăzi ziua internaţională a somnului, iar cercetătorii au descoperit că dormitul cu lumina aprinsă creşte riscul apariţiei unor boli foarte grave. 

de Redactia Observator

la 02.04.2022, 09:30

Vezi și

Trezitul foarte dimineaţă nu este o problemă în cazul celor care au un program constant. Se culcă la aceeaşi oră şi se trezesc la aproximativ aceeaşi oră zilnic. Important este să avem cele 7-8 ore de somn. Dacă dormim cu limina aprinsă, studiile cele mai recente ne arată că o lumină de o intensitte foarte mică ne poate afecta sănătatea pe termen lung, pentru că s-a constatat faptul că ritmul cardiac este mai crescut şi în acelaşi timp sunt şi probleme în ceea ce priveşte reglarea de insulină a organismului.

Citește și: Felul în care dormi îți poate strica părul. Ce spun experții și cum poți preveni ruperea firelor

Ar fi benefic să dormim fără să avem vreo sursă de lumină atunci când este posibil. Este foarte important ce facem în timpul zilei pentru a avea un somn odihnitor. Activităţile fizice zilnice regulate sunt indicate, cin să fie făcută din produse cât mi naturale şi uşor de digerat şi luată cu cel puţin trei ore înainte de culcare.

Citește și: Un nou studiu vorbește despre acumularea grăsimii abdominale din cauza lipsei somnului. Ce sfaturi oferă specialiștii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Dormitul cu lumina aprinsă creşte riscul apariţiei unor boli foarte grave