Antena Meniu Search
x

DOSAR PENAL pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor! Legea vaccinării propune şi excluderea din şcoli a micuţilor nevaccinaţi

Proiectul a fost urgentat tocmai din cauza epidemiei de rujeolă cu care se confruntă ţara noastră. Doar în ultimele zile au mai murit doi copii, iar numărul deceselor de până acum a ajuns la 21.

Vezi și

Proiectul a fost urgentat tocmai din cauza epidemiei de rujeolă cu care se confruntă ţara noastră. Doar în ultimele zile au mai murit doi copii, iar numărul deceselor de până acum a ajuns la 21.

După cel puţin cinci ani de când se discută necesitatea unei legi a vaccinării, Ministerul Sănătăţii a pus astăzi proiectul în dezbatere publică. După scăderea sub limita de pericol a ratei vaccinării în ţara noastră, mai marii Sănătăţii au hotărât că se impun şi sancţiuni pentru refuz.

Părinţii trebuie să prezinte la înscrierea într-o unitate de învăţământ dovada vaccinării. În caz contrar, vor aduce în maximum două luni documente care să ateste că imunizarea nu este indicată.

Dacă părinţii nu vor respecta nici această prevedere, riscă să fie cercetaţi penal.

În rândul părinţilor, părerile sunt împărţite. Mai mult, cei care acceptă vaccinarea consideră oportună sancţiunea celor împotrivă.

Legea permite Ministerului Sănătăţii să asigure stocurile necesare pe o perioadă de cel puţin doi ani, pentru a evita binecunoscutele sincope din ultimii ani.

Şi din cauza lipsei vaccinului România are la ora actuală 4 mii de cazuri de rujeolă.

Proiectul va putea fi îmbunătăţit, în perioada dezbaterilor publice, şi se vor stabili şi sancţiuni concrete. La un an de la publicarea în Monitorul Oficial se vor publica normele de aplicare, urmând ca în 2019 legea să intre în vigoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » DOSAR PENAL pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor! Legea vaccinării propune şi excluderea din şcoli a micuţilor nevaccinaţi