Antena Meniu Search
x

Prea puţini judecători pentru numărul mare de dosare la Tribunalul Prahova

Cei care au de soluţionat un dosar la Tribunalul Prahova trebuie să se înarmeze cu multă răbdare! Instanţa nu are destui judecători şi nici măcar grefieri.

Vezi și

Cei care au de soluţionat un dosar la Tribunalul Prahova trebuie să se înarmeze cu multă răbdare! Instanţa nu are destui judecători şi nici măcar grefieri. La fel de prost stă şi la numărul sălilor de şedinţă. Dar măcar acolo nu plouă, aşa cum se întâmplă la Judecătoria Drăgăşani.

Prea puţini judecători pentru numărul mare de dosare. Este doar una dintre problemele cu care se confruntă instanţa Tribunalului Prahova. 

Alina Pavel, purtător de cuvânt al Tribunalului Prahova: "Instanţa noastra a functionat cu un numar de 38 de judecatori fata de o schema de 54 . De aici porneste si incarcatura foarte mare cu care judecatorii instantei s-a confruntat. O suprasolicitare si consecinte in ceea ce priveste calitatea actului de justitie si durata sedintelor de judecata."

Şi chiar dacă locurile vacante scoase la concurs s-ar ocupa, viitorii judecători n-ar avea unde să-şi desfăşoare activitatea. 

Gabriela Mihai, judecator la Tribunalul Prahova: "Sunt birouri cu cate 7 judecatori intr-un spatiu. Practic, nu mai exista locuri unde am putea sa organizam birourile acestora, iar planificarea sedintelor de judecata este afectata."

Astfel că, de multe ori, termenele de judecată au fost amânate. 

Gabriela Mihai, judecator la Tribunalul Prahova: "Nu putem planifica sedinte de judecata mai multe tocmai din lipsa spatiului privind Camerele de Consiliu, care ar fi permis ca justitiabilul sa nu mai astepte sa ii vina randul." 

Pe lângă numărul mic al sălilor de şedinţe şi volumul mare de dosare, Tribunalul Prahova nu are nici grefieri suficienţi. 

Gabriela Mihai, judecator la Tribunalul Prahova: "Suntem mai multi judecatori decat grefieri. Am inregistrat un calificativ nu foarte bun pe indicatorul de eficienta al redcatarilor in termen a hotararilor judecatoresti."

Dosarele care nu mai au loc în camera de arhivă sunt dosite pe holurile înguste ale clădirii. 

Gabriela Mihai, judecator la Tribunalul Prahova: "Tribunalul avand dosare foarte complexe, foarte voluminoase, iar spatiul este insuficient pt depozitarea acestor dosare. Se sta la serviciu peste program."

Prin situaţii critice trec şi unele instanţe din judeţul Vâlcea. 

Andreea Roiescu, magistrat Judecatoria Dragasani: "Din aprilie anul trecut pana in ianuarie anul asta, am functionat 4 judecatori. Judecatoria Drgasani functioneaza in acest sediu de peste 100 de ani. Atunci cand ploua, ploua in instanta."

Magistraţii spun că Tribunalul Vâlcea a cerut fonduri de la Ministerul de Justiţie pentru reparaţii, dar nu au primit încă banii necesari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Prea puţini judecători pentru numărul mare de dosare la Tribunalul Prahova