Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Eleve din Focşani, tâlhărite de doi colegi certaţi cu legea. Tinerii infractori au fugit şi de acasă, fiind bănuiţi de alte furturi şi spargeri

Două eleve ale Liceului Tehnologic G.G. Longinescu din Focșani au fost tâlhărite de doi colegi de la profesională, chiar în incinta unității de învățământ.

de Redactia Observator

la 02.02.2017 , 10:59

Eleve din Focşani, tâlhărite de doi colegi certaţi cu legea. Tinerii infractori au fugit şi de acasă, fiind bănuiţi de alte furturi şi spargeri

Două eleve ale Liceului Tehnologic G.G. Longinescu din Focșani au fost tâlhărite de doi colegi de la profesională, chiar în incinta unității de învățământ.  Potrivit polițiștilor, băieții au furat suma de 80 lei.

"La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii focșăneni au fost sesizați despre faptul că în data de 30 ianuarie a.c., ora 10.00, persoane necunoscute ar fi sustras suma de 80 lei de la două minore, în timp ce acestea se aflau în incinta unei instituții de învățământ. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că doi minori, colegi cu cele două minore, sunt principalii bănuiți de săvârșirea faptei. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, se precizează în buletinul de presă al IPJ Vrancea.

Directorul Liceului G.G. Longinescu, profesorul Cătăin Danciu, a declarat că fetele tâlhărite sunt eleve în clasa a X-a, iar băieții în clasa a IX-a, la profesională. În ziua respectivă, elevii clasei a X-a de liceu au plecat din clasă în laboratorul de chimie. Și-au lăsat obiectele personale în clasă, pe care nu au mai închis-o. Când s-au întors de la laborator, fetele au observat că nu mai au banii.

Articolul continuă după reclamă

„Nu sunt colegi de clasă, fetele sunt în clasa a X-a la liceu, iar băieții în clasa a IX-a la profesională. Noi am văzut ce s-a întâmplat pe camerele de supraveghere. Se va întruni Consiliul Profesoral și le vom scădea celor doi notele la purtare. Nu-i putem exmatricula. Cei doi băieți nu au mai venit la școală, așa că am luat legătura și cu părinții. Unul dintre ei este din Focșani, iar celălalt din Cîmpineanca. După vacanță, am vrea să-i ducem și la psihologul școlii“, a spus directorul.

Profesorul Cătălin Danciu a precizat că nu ar fi pentru prima dată când elevii clasei a X-a sunt prădați, numai că data trecută nu au reclamatul furtul.

„Nu este pentru prima dată, s-a mai întâmplat și în decembrie anul trecut, la aceeași clasă, dar atunci nu au spus nimic. Elevul din Focșani a și fugit de acasă, nu a mai venit la școală de marți, iar cel din Cîmpineanca nu a fost astăzi. Nu știe de băiat nimic nici mama lui. Din câte am înțeles, nu este pentru prima dată când pleacă de acasă“, a adăugat directorul.

Polițiștii fac cercetări pentru documentarea „întregii activități infracționale“ a celor doi elevi. Potrivit unor surse, este posibil ca ei să fi spart și mai multe mașini, unele parcate chiar în vecinătatea unității de învățământ, furturi care inițial au fost înregistrate cu autor necunoscut.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
V-aţi cumpăra vreodată o casă scoasă la licitaţie?
Observator » Ştiri sociale » Eleve din Focşani, tâlhărite de doi colegi certaţi cu legea. Tinerii infractori au fugit şi de acasă, fiind bănuiţi de alte furturi şi spargeri