Antena Meniu Search
x

Două fetiţe siameze au venit pe lume la maternitatea din Braşov

Două fetiţe siameze au venit pe lume la maternitatea din Braşov. Copilele sunt lipite în zona abdomenului, împart doar o mică parte din ficat şi cântăresc împreună aproape cinci kilograme.

Vezi și

Două fetiţe siameze au venit pe lume la maternitatea din Braşov. Copilele sunt lipite în zona abdomenului, împart doar o mică parte din ficat şi cântăresc împreună aproape cinci kilograme. 

Bucuria mamei este cu atât mai mare cu cât femeia a ştiut din primele săptămâni de sarcină că poartă în pântece siameze şi a decis să le păstreze. Copilele ar putea fi separate, săptâmâna viitoare, de o echipă medicală din Bucureşti.

E primul scâncet al surorilor siameze. Nu au încă un nume, dar mama şi-a pus toată speranţa că fetele ei vor trăi. A ştiut din primele luni că poată în pântec gemeni lipiţi, dar a decis să păstreze sarcina. Cu orice risc.

Au venit pe lume în urmă cu aproape zece ore, la termen. Iar naşterea lor a fost asistată de o echipă de medici de la Maternitatea din Braşov.

Siamezele cântăresc 4 kg 800 de grame s-au nascut lipite in abd pe o portiune de cativa centimetri. Din primele investigatii se pare ca impart doar o mica parte din ficat de aceea prognosticu medicilor brasoveni este optimist. Mama, o femeie de 33 de ani, a fost la prima naştere şi a trecut cu bine peste operaţia dificilă de cezariană.

Medicii le-au făcut fetiţelor siameze radiografii şi ecografii. Era necesar să se asigure că nu există niciun risc ca starea de sănătate a celor două copile să se înrăutăţească.

Săptămâna viitoare, fetitiţele vor fi preluate, cel mai probabil, de o echipă medicală de la spitalul Marie Curie Bucureşti, unde va avea loc operaţia de separare a siamezelor.

În urmă cu 32 de ani, veneau pe lume siamezele din Botoşani, Lina şi Gherghina. Erau lipite de la inimă până la abdomen şi împărţeau acelaşi ficat. Niciun medic nu le-a dat atunci vreo şansă de supravieţuire.La şase luni de la naştere, fetele au fost operate cu succes la o clinică din Elveţia. Una a trăit în Spania, cealaltă în Italia. Gherghina s-a stins anul acesta, la scurt timp după ce medicii i-au descoperit o tumoră la ficat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Două fetiţe siameze au venit pe lume la maternitatea din Braşov