Antena Meniu Search
x

Video Momente de cumpănă pentru Draga Olteanu Matei. Actrița este încă internată la terapie intensivă. Video

Sunt momente de cumpănă pentru Draga Olteanu Matei. Actriţa din generaţia de aur a teatrului românesc este de o zi la terapie intensivă. Pentru că suferă de mai multe afecţiuni cronice, starea actriţei este monitorizată permanent. Potrivit protocolului, deşi nu avea simptome, Draga Olteanu a fost testată şi pentru COVID-19. Rezultatul a ieşit negativ.

de Redactia Observator

la 14.11.2020, 21:56

Vezi și
  • Draga Olteanu Matei fusese transportată în stare critică, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi
  • Actriţa de 87 de ani a fost stabilizată, dar medicii continuă să o ţină sub observaţie
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

Ora 3 şi jumătate după-amiază. Îndrăgita actriţă are nevoie urgentă de ajutorul medicilor. La 112, este solicitat un echipaj SMURD la casa ei din Piatra Neamţ.

Irina Popa, purtător de cuvant ISU Neamţ: Aceasta a fost preluată de către echipaj, de la domiciliu şi transportată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Diana Cimpoeșu, şef UPU-SMURD Iaşi: A fost tratată, sedată, investigată. A suferit o hemoragie digestivă superioară.

Actriţa de 87 de ani a fost stabilizată, iar medicii fac eforturi pentru a-i îmbunăţăţi starea.

Diana Cimpoeșu, şef UPU-SMURD Iaşi: În fiecare oră este monitorizată, în fiecare minut este monitorizată. Perioada critică, ţinând cont că este vorba că este un pacient vârstnic, continuă să fie şi orele, şi zilele următoare.

De 13 ani, de când s-a retras de pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, Draga Olteanu Matei locuieşte în Piatra Neamţ. A ajuns aici prima dată în 1958, cu piesa "Reţeta Fericirii".

''Aşa a fost scris să fie. Totdeauna am simţit nevoia să vin aici'', a spus actriţa.

Şi aici şi-a găsit fericirea. A înființat compania teatrală Teatrul Vostru unde tinerii învaţă din vasta ei experienţă. Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, peste 50 piese de teatru și a avut o sută de roluri în Televiziune.

55 de ani petrecuţi pe scenă şi în faţa camerelor de filmat au fost răsplătiţi cu numeroase premii.

În 2003, Draga Olteanu Matei a luat premiul Prime Time World Broadcast pentru cea mai iubită actriţă, iar un an mai târziu premiul UNITER pentru întreaga activitate. În 2010, Draga obţine şi Premiul Gopo pentru întreaga carieră. A fost decorată cu Ordinul național Steaua României, iar din anul 2011, Draga Olteanu Matei are o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Momente de cumpănă pentru Draga Olteanu Matei. Actrița este încă internată la terapie intensivă. Video