Antena Meniu Search
x

DRIFTUL, sportul care începe să aibă tot mai mulţi fani şi în România

A fost în sala de box şi în cea de karate. Acum a venit timpul ca Andrada Popovici să schimbe puţin registrul şi să se antreneze cu un campion din domeniul sporturilor cu motor.

Vezi și

A fost în sala de box şi în cea de karate. Acum a venit timpul ca Andrada Popovici să schimbe puţin registrul şi să se antreneze cu un campion din domeniul sporturilor cu motor.

Din prima lecţie înveţi că prudenţa şi consecvenţa sunt literă de lege. Iar adrenalina trebuie ţinută sub control. După două încercări nereuşite, a treia a fost cu noroc.

Este însă finalul doar primei lecţii. Urmează alte trei module. Doar că, de data aceasta, cu sutele de cai putere se joacă Sorin Ene, campionul naţional la drift.

Sorin Ene este campion naţional, dar şi vice campion european la drift. Iar numărul medaliilor...nu-l mai ştie. A pornit de la cursele ilegale, iar acum este printre cei mai buni. Concurenţa este uriaşă în campionatul intern, unde participă, la fiecare competiţie, în jur de 50 de piloţi. Dar Sorin are o armă secretă.

SORIN ENE, vicecampion european la drift

"Pentru mine, maşina are viaţă...ca şi obiect. Are viaţă şi un limbaj al ei pe care poţi să-l înţelegi. Ea spune de ce are nevoie."

Iar această relaţie poate fi înţeleasă doar după ce stai în dreapta lui Sorin în timpul unei curse.

Odată ce înveţi să controlezi maşina, înveţi să te controlezi şi pe tine însuţi. Pe lângă stresul din competiţii, pentru pasionaţii acestui sport există şi stresul financiar. În timpul unui singur campionat, un pilot schimbă şi 100 de anvelope. Dar sponsorii sunt din ce în ce mai generoşi, iar banii încep să nu mai fie o problemă pentru împătimiţii de adrenalină pe patru roţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » DRIFTUL, sportul care începe să aibă tot mai mulţi fani şi în România