Antena Meniu Search
x

Dronele inteligente vor survola deasupra Universităţii Politehnice din Capitală

Nici musca nu va mai intra în campusul studenţesc fără să fie detectată. Dronele inteligente vor survola deasupra Universităţii Politehnice din Capitală

Vezi și

Nici musca nu va mai intra în campusul studenţesc fără să fie detectată. Dronele inteligente vor survola deasupra Universităţii Politehnice din Capitală

Invenţia este chiar a studenţilor care vor să facă deja un salt în viitor. Nu este singura noutate testată în laboratoarele universităţii. Politehniştii au descoperit o tehnologie de recunoaştere a unei persoane.

Spre deosebire de paznici, dronelor nu le scapă nimic, nu cer de mâncare şi nu primesc salariu. Iar studenţii nu sunt speriaţi că vor fi "urmăriţi" de drone. Doar învaţă la Politehnică şi acesta este viitorul: al inteligenţei artificiale.

Deocamdată, dronele nu sunt permise decât până la o 100 de metri înălţime şi au interzis la filmare. Dar, şefii Universităţii vor să ceară permisiunea de la Autoritatea aeronautică pentru a survola cu ele. Nu doar pentru supraveghere, ci şi petru cercetări. De exemplu, pentru aerul poluat.

Cercetătorii de la Politehnică pregătesc şi o altfel de supraveghere. Cum dronele sunt ca paznicii din cer, acest dispozitiv este ca un paznic de pe perete: recunoaşte persoanele.

Astfel, în următorii ani, oricine poate să cumpere sistemul pentru a-l monta chiar şi într-un birou. Aşa doar o anumită persoană va putea avea acces sau va folosi calculatorul fără parolă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Dronele inteligente vor survola deasupra Universităţii Politehnice din Capitală