Antena Meniu Search
x

Drumul Papei Francisc la Şumuleu Ciuc a devenit oficial traseu turistic

Români din toată ţara au plecat pe urmele Papei Francisc. Drumul urmat de Sfântul Părinte în Şumuleu Ciuc, la începutul verii, a devenit oficial traseu turistic.

de Redactia Observator

la 30.09.2019, 00:49

Vezi și

Români din toată ţara au plecat pe urmele Papei Francisc. Drumul urmat de Sfântul Părinte în Şumuleu Ciuc, la începutul verii, a devenit oficial traseu turistic. Se fac rezervări şi cu câteva săptămâni înainte, iar turul cuprinde înclusiv vizitarea camerei în care a dormit Papa. În plus, turiştii primesc la masă aceleaşi preparate precum Sfântul Părinte. Cei care vor să meargă pe Drumul Papei plătesc 50 de lei.

Pe 1 iunie, aproape 100.000 de oameni se adunau la Şumuleu Ciuc pentru a fi martori la vizita istorica a Papei Francisc.

"Să mergem împreună" a fost mesajul Suveranului Pontif. A binecuvântat aceste locuri şi a lăsat aici daruri cu o încărcătură puternică. Pentru oameni din toată ţara, dar şi din străinătate drumul Papei a fost recreat pas cu pas într-un traseu turistic.

Traseul îi duce pe turişti pe şaua Şumuleului, unde a avut loc slujba în aer liber, dar şi în biserica franciscană care păstrează şi acum trandafirul aurit oferit în dar, simbol al Învierii lui Iisus Hristos.

La final, turiştii au ocazia să intre şi în camera unde Sfântul Părinte s-a odihnit.

Ghizii turiştilor sunt chiar unii dintre organizatorii care s-au ocupat de cazarea Papei. Oaspeţii pot afla de la ei detalii inedite despre măsurile de securitate luate pentru protecţia Suveranului Pontif.

La finalul traseului, vizitatorii primesc la masă chiar meniul de care a avut a avut parte Papa, la şederea în Şumuleu. Ciorbă de văcuţă, piept de pui la grătar cu legume şi cartofi şi clătite cu dulceaţă.

Turul este organizat de o fundaţie cu sprijinul consiliului local.

Pe Drumul Papei pot pleca grupuri de cel puţin 20 de persoane, dar pentru o astfel de experienţă e nevoie de o rezervare cu cel puţin cinci zile în avans.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Drumul Papei Francisc la Şumuleu Ciuc a devenit oficial traseu turistic