Antena Meniu Search
x

Cel mai ZGOMOTOS drum din Romannia: DN1

Drumul National 1 este cel mai zgomotos din Romania. O spun oficialii de la Drumuri, care au realizat harta poluarii fonice pe toate soselele din tara. Avem, in total, 270 de kilometri de drum unde zgomotul depaseste limita admisa

Vezi și

Portiunea de la Bucuresti pana la Sinaia a Drumului National 1 a fost declarata cea mai zgomotoasa dupa masuratorile efectuate de Compania Nationala de Drumuri. Intre trei si 20 de milioane de treceri efectueaza autovehiculele anual pe aceast traseu. Nici macar construirea autostrazii Bucuresti - Ploiesti nu a diminuat poluarea fonica.

In total, 268 de kilometri de drum din Romania sunt trecuti pe harta poluarii fonice. "O conversatie normala are intre 20 si 60 de decibeli. Tot ce trece de 70 de decibeli poate provoca traume sonore”, a explicat Diana Ionescu, medic primar ORL.

Ca sa reduca nivelul de zgomot de pe DN 1, oficialii de la Drmuri iau in calcul mai multe variante. Pe de-o parte, vor sa asterne un covor asfaltic fonoabsorbant, sa monteze panouri de protectie dar iau in considerare si reducerea vitezei autovehiculelor.

Din pacate, singura solutie posibila in prezent este cea legata de viteza. Pentru celelalte masuri, Compania de Drumuri nu are bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cel mai ZGOMOTOS drum din Romannia: DN1