Antena Meniu Search
x

Video Drumuri pline de mașini tocmai bune de casat. Aspectul şi numărul mic de kilometri pot ascunde adevărate capcane pentru cumpărători

Rugină, piese stricate, kilometri mai mulţi decât pe hârtie. Asta descoperă mulţi dintre cei care cumpără maşini la mâna a doua. Iar statisticile oficiale confirmă asta în fiecare an. Aproape jumătate dintre mașinile trase pe dreapta, anul trecut, erau aproape bune de casat.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 05.03.2021, 21:41

Vezi și
  • Mașini vechi, vândute ca și noi
  • Drumurile sunt pline de mașini tocmai bune de casat

Şapte mii de euro a dat Vasi pe o maşină luată dintr-un târg auto. S-a uitat la ea, i-a plăcut şi asta a fost. Abia apoi şi-a dat seama că e aproape o rablă.

''Am constatat că are mai multe defecțiuni și a mai trebuit ceva investit. Distribuția, care trebuie schimbată. La elemente de la sistemul de frânare, care nu sunt tocmai ieftine, ceva probleme pe la caseta de direcție.''

Milioane de maşini la care alţii nici nu s-ar uita, ajung să fie vândute ca aproape noi în România.

Adrian Cotigă, director service: Au venit cu mașini proaspăt achiziționate din străinătate și au fost nevoiți să renunțe la ele sau a trebuit să investească de trei, patru ori mai mult.

Drumuri pline de mașini tocmai bune de casat

Că drumurile sunt pline de maşini numai bune de casat o dovedesc și statisticile făcute de Registrul Auto Român. Aspectul şi numărul mic de kilometri pot ascunde adevărate capcane.

Adrian Cotigă, director service: Sunt multe astfel de mituri. O bătrână, o femeie singură, dar eu nu am văzut mașini second, în Occident, care să ruleze mai puțin de 40-50 de mii de km pe an.

Nicolae Bobu, avocat: Mi s-a întâmplat de multe ori, ca la o mașină să se pună un spoiler, o oglindă în plus, niște ștergătoare mai șmechere și să zică că e alt model decât cel pe care îl cumpărăm.

Asta nu-i împiedică pe vânzători să-şi laude marfa.

''Kilometrii sunt reali. Sunt singurul proprietar. Am văzut că e din 2002. N-ați prea mers cu ea. Deci, eu o am de șase ani aproape. A fost prima înmatriculare făcută de mine. Are un pic de rugină la portiera partea dreaptă spate. Pe cea din față am schimbat-o eu.''

Viitorii cumpărători sunt sfătuiți să verifice mașina într-un service autorizat înainte s-o plătească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Drumuri pline de mașini tocmai bune de casat. Aspectul şi numărul mic de kilometri pot ascunde adevărate capcane pentru cumpărători