Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Drumurile, inamicul numarul unu al ambulantelor

Drumurile sau starea lor sunt inamicul numarul unu al ambulantelor. Salvatorii trebuie sa ajunga acolo unde este nevoie, cat mai repede. In Maramures, de exemplu, salvarile fac mai multe drumuri la service decat la cazuri

Vezi și

Sa ne gandim la o masina de interventie a SMURD-ului ca la unul dintre pacientii pe care ii salveaza. De fapt, sa ne gandim la o ambulanta ca la un organism viu. Ca orice vietate de pe aceasta planeta, ambulanta are un dusman natural. In cazul nostru, al oamenilor, este vorba de virusi si bacterii. In cazul autospecialelor, principalul cancer care le distruge este unul de cand lumea. Nepasarea.

"Datorita starii drumurilor in princpal. Masinile acestea merg in regim de urgenta, incercand sa ajungem la caz, in timp cat mai util, cat mai repede si datorita starii drumurilor, se ajung sa se defecteze, inevitabil", explica Dacian Juca, SMURD Baia Mare. Orice groapa are un tel. Sa provoace cat mai multe daune. Au si tinte precise: roti, transmisie, frane si planetare.

Ca orice virus pregatit de sute de ani de evolutie, nepasarea nu loveste doar exteriorul, ci si interiorul. Imaginati-va ca aparatura dintr-o ambulanta este la fel ca oricare dintre organele noastre interne. "Nu doar masinile ca atare se defecteaza, ci mai degraba si aparatura de pe masini. Aparatura care este extrem de scumpa si sensibila la randul ei, costa zeci de mii de euro. Din cauza trepidatiilor, absolut toate aparaturile risca la fel si ele sa se defecteze. Unele s-au defectat deja", mai spune acesta.

Aparent, virusul nepasarii afecteaza doar masinile SMURD. Nu-i adevarat. Tot oamenii sunt cei care sufera. Improvizam, carpim si apoi spunem. "Lasa, ca merge si-asa!" Motto-ul virusului nepasarii de care v-am vorbit pana acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Drumurile, inamicul numarul unu al ambulantelor