Dulcele fără zahăr, visul oricui. Ce gustări energizante ne recomandă specialiștii
Un desert bun, la vremea lui, poate face minuni. Sau alegem dulciurile fără zahăr. Despre ele vrem să vă spunem câteva lucruri.
Un desert bun, la vremea lui, poate face minuni. Sau alegem dulciurile fără zahăr. Despre ele vrem să vă spunem câteva lucruri. Unele nu conţin niciun fel de zahăr, altele au în compoziţie îndulcitori. Cum alegem, cât şi când ar trebui consumate, aflăm din materialul colegei noastre, Antonia Gasparovici, prezentat în Observatorul orei 12.
Să începem cu dulcele îndrăgit de toata lumea, la orice varstă. Ati ghicit. Ciocolata.
Primul criteriu de care ar trebui să ţinem cont atunci când o alegem este cantitatea de cacao pe care o conţine. Iar retete au fost inventate pentru toate gusturile.
Trebuie să reţinem că un dulce fără zahăr nu înseamnă o gustare fără calorii. Zahărul a fost înlocuit cu un substitut, care poate fi sirop de stevie, sirop de arţar sau de agave, zahăr de cocos sau fructe deshidratate.
Si toţi aceşti îndulcitori isi au propriile calorii. Dar există şi aportul caloric supliementar al masei şi untului de cacao
Nu trebuie să uităm, însă, de beneficiile pe care o porţie potrivită de ciocolată le poate avea asupra organismului. Contine doua categorii de antioxidanti, cunoscuti pentru puterea de neutralizare a radicalilor liberi.
Specialiştii recomandă asadar să alegem cu grijă şi să fim atenţi la toate ingredientele inscripţionate pe etichetă, nu doar la tipul de îndulcitor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰