Antena Meniu Search
x

Dumitru Comănescu a devenit cel mai în vârstă bărbat de pe planetă, la 111 ani și 7 luni

Dumitru Comănescu a devenit cel mai în vârstă bărbat de pe planetă, recunoscut de Cartea Recordurilor, la vârsta de 111 ani și 7 luni, după ce britanicul Bob Weighton a murit la vârsta de 112 ani. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.05.2020, 14:46

Dumitru Comănescu a devenit cel mai în vârstă bărbat de pe planetă
Dumitru Comănescu a devenit cel mai în vârstă bărbat de pe planetă - Foto:cs-mb.ro
  • Dumitru Comănescu s-a născut la 8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, județul Prahova.
  • Românul a spus că secretul longevității sale a fost dragostea familiei.

Născut la 8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, județul Prahova, Dumitru a fost de profesie inginer agronom și s-a bucurat de o viață demnă de povestit nepoților.

”Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil! Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume. Vă multumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți!”, a declarat Dumitru Comănescu Centrului pentru Seniori al Municipiului București.

La începutul anului, Guinness World Records stabilea că primii trei cei mai vârstnici bărbați în viață ai planetei, erau japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907), britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908) și românul Dumitru Comănescu (născut pe 8 noiembrie 1908). 

Din păcate, în numai câteva luni atât japonezul, cât și Centenarul din Marea Britanie s-au stins din viață – acesta din urmă chiar ieri, 28 mai 2020, fiind bolnav de cancer.

Anul trecut, Dumitru Comănescu a fost premiat de către Primarul General al Capitalei în cadrul Proiectului Vieți Centenare derulat prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti CSMB, cu suma de 5.000 lei și o plachetă onorifică drept „omagiu adus vieții şi contribuţiei la dezvoltarea societăţii şi a comunităţii Municipiului Bucureşti şi ca o recunoaştere a respectului și preţuirii faţă de seniorii bucureşteni”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Dumitru Comănescu a devenit cel mai în vârstă bărbat de pe planetă, la 111 ani și 7 luni